ΑρχικήinetΤο 11% από τους χρήστες των Windows XP θα εγκαταστήσει Linux

Το 11% από τους χρήστες των Windows XP θα εγκαταστήσει Linux

Η Linux κοινότητα ετοιμάζεται να δεχτεί αρκετούς πρόσφυγες πρώην ιδιοκτήτες συσκευών με Windows XP, μετά την διακοπή της επίσημης υποστήριξης του λειτουργικού συστήματος από την Microsoft τον Απρίλιο. 

Η ερευνητική εταιρεία Tech Pro Research, που παρέχει στοιχεία σχετικά με τις τάσεις της βιομηχανίας και τα ποσοστά έγκρισης, όπως χρηματοοικονομικές πληροφορίες κλπ, δημοσίευσε μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που αποκαλύπτει τις προθέσεις των χρηστών του λειτουργικού Windows XP μετά τη λήξη υποστήριξης του από την Microsoft.

windows xp chart 1

Όπως ήταν αναμενόμενο, ένας μεγάλος αριθμός χρηστών δήλωσε ότι θα πρέπει να αλλάξουν σε άλλο λειτουργικό σύστημα των Windows, αλλά υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό, το 11% για να είμαστε πιο ακριβείς, που δήλωσε ότι προτίθενται να υιοθετήσουν ένα λειτουργικό σύστημα Linux.

Μπορεί το ποσοστό να μην φαίνεται μεγάλο, αλλά αν σκεφτούμε τον πληθυσμό που χρησιμοποιεί Windows XP, από ιδιώτες, μέχρι εταιρείες, θα μπορούσαμε να δούμε μια σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς της χρήσης Linux το επόμενο έτος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS