ΑρχικήinetΠανευρωπαϊκό συνέδριο στην Αθήνα για το Internet του μέλλοντος

Πανευρωπαϊκό συνέδριο στην Αθήνα για το Internet του μέλλοντος

Ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια στον χώρο του διαδικτύου, το ετήσιο Future Internet Assembly – FIA Athens 2014 πραγματοποιείται στις 18-20 Μαρτίου στην Αθήνα. Τετρακόσιοι και πλέον κορυφαίοι εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου, εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των προηγμένων δικτυακών τεχνολογιών, υποδομών, εφαρμογών, υπηρεσιών και περιεχομένου, αλλά και αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες από δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς από όλη την Ευρώπη αναμένεται να συμμετάσχουν, με στόχο την προώθηση των δράσεων για την αναμόρφωση του διαδικτύου του μέλλοντος.

internet-world-europe

Το συνέδριο αποτελεί την 11η συνάντηση της κοινοπραξίας Future Internet Assembly, την οποία απαρτίζουν περισσότερα από 150 έργα, χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ, που συνεργάζονται για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών δράσεων που σχετίζονται με το Διαδίκτυο του Μέλλοντος, με στόχο τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης στην παγκόσμια αγορά.

Βασικός άξονας της φετινής διοργάνωσης είναι η διαμόρφωση του νέου διαδικτυακού τεχνολογικού τοπίου με την ολοκλήρωση λογισμικού, δικτύου και υπολογιστικού νέφους, για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών. Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν στις 18 Μαρτίου με κεντρικές ομιλίες από καταξιωμένους εμπειρογνώμονες του χώρου στην Επίσημη Εναρκτήρια Συνεδρία, ενώ στις 19 και 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν εννέα παράλληλες συνεδριάσεις (working sessions).

Πριν από την έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, που ενθαρρύνουν την ανταλλαγή ιδεών και των μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων έργων του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο. Επιπλέον, στον εκθεσιακό χώρο θα συμμετέχουν πάνω από 40 έργα, σε επτά θεματικούς τομείς: Net Futures, FIRE, Connected Smart Cities, FI-PPP, Cloud Computing, Software and Services, Network Technologies, International Cooperation, ενώ θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 40 παρουσιάσεις με αφίσες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του συνεδρίου (http://www.fi-athens.eu/program), ενώ έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία το online σύστημα εγγραφών (https://www.fia2014.gr/index.php).

Το FIA Athens 2014 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διοργανωτής είναι το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.), σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνιακά Δίκτυα, Περιεχόμενο και Τεχνολογίες – CONNECT της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: kathimerini.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS