ΑρχικήinetΕλληνικό λογισμικό "τροφοδοτεί" ηλεκτρονικά καταστήματα με βίντεο

Ελληνικό λογισμικό “τροφοδοτεί” ηλεκτρονικά καταστήματα με βίντεο

Χιλιάδες βίντεο για μια μεγάλη γκάμα προϊόντων που διακινούνται μέσω διαδικτύου “κυκλοφορούν” καθημερινά σε κοινωνικά δίκτυα όπως το YouTube.

logismiko

Μέσω αυτών, πλήθος ανθρώπων περιγράφουν τις εμπειρίες τους από τη χρήση κάποιου προϊόντος, είτε πρόκειται για μεμονωμένα άτομα- καταναλωτές, είτε για μέλη ομάδων που επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο ως αμερόληπτοι αξιολογητές προϊόντων.
Με βάση το γεγονός αυτό, αλλά και τις έρευνες που αποκαλύπτουν ότι η παρουσία βίντεο στην ηλεκτρονική σελίδα ενός προϊόντος αυξάνει κατά 64% την πιθανότητα αγοράς του από τον επισκέπτη μιας ιστοσελίδας, οι μηχανικοί λογισμικού Δημήτρης Κουρτέσης και Κωνσταντίνος Μπρατάνης αποφάσισαν να αναλάβουν την πρωτοβουλία ώστε να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά προς την παραπάνω κατεύθυνση.
Στην αρχή, προσπάθησαν να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάποια αντίστοιχη υπηρεσία που να “τροφοδοτεί” τα ηλεκτρονικά καταστήματα με τέτοιου είδους βίντεο. Όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δοκίμασαν την ιδέα τους σε διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας του εξωτερικού. Αφού κέρδισαν τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό επιχειρηματικής ιδέας που έγινε στο πλαίσιο του start up weekend στο Σέφιλντ της Αγγλίας και την τρίτη θέση στην κατηγορία ηλεκτρονικού εμπορίου του διεθνούς διαγωνισμού Global Start Up Battle, που διοργανώθηκε διαδικτυακά από το Σιάτλ των ΗΠΑ, μπήκαν στη διαδικασία σύστασης της εταιρείας “Goodvid.io” που αυτή τη στιγμή υλοποιεί πιλοτικό πρόγραμμα για την εφαρμογή ενός σχετικού λογισμικού.
“Το λογισμικό αυτό βοηθά τα ηλεκτρονικά καταστήματα να βελτιώσουν την εμπειρία περιήγησης του επισκέπτη σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μέσω της προσθήκης βίντεο από το youtube και το vimeo που περιγράφουν τα προϊόντα. Επιπλέον το λογισμικό καταγράφει τα βίντεο που έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση, με βάση στοιχεία, όπως ο χρόνος παραμονής ενός επισκέπτη στη σελίδα, η παρακολούθηση του εν λόγω βίντεο, οι φορές που προβλήθηκε και το αν τελικά πραγματοποιήθηκε αγορά ή όχι. Με τον τρόπο αυτό προτείνονται στο κατάστημα τα βίντεο που έχουν την καλύτερη απόδοση ώστε στη συνέχεια και το ηλεκτρονικό κατάστημα να τα χρησιμοποιήσει και να αυξήσει τα κέρδη του” επισημαίνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Κουρτέσης.
Ο ίδιος διευκρινίζει ότι στους στόχους της “Goodvid.io” δεν είναι η προσέγγιση των ηλεκτρονικών καταστημάτων αλλά των εταιρειών λογισμικού που κατασκευάζουν λογισμικό για ηλεκτρονικά καταστήματα και κατά συνέπεια έχουν πρόσβαση σε ένα μεγάλο “κομμάτι” της διεθνούς αγοράς.
Μιλώντας για τη μέχρι στιγμής εμπειρία του από το επιχειρηματικό αυτό εγχείρημα σημειώνει: “δεν είναι μονόδρομος το να είναι κανείς ιδιωτικός υπάλληλος. Την ιδέα του δημοσίου την αποκλείω εντελώς. Θα συνιστούσα σε νέους ανθρώπους να αναλογιστούν, πριν αναζητήσουν εργασία, το ενδεχόμενο να φτιάξουν μια δική τους επιχείρηση με άλλους ανθρώπους που εμπιστεύονται ώστε να είναι οι ίδιοι αφεντικά του εαυτού τους”.
Αυτό το πνεύμα θα προσπαθήσουν να μεταδώσουν οι κ.κ. Κουρτέσης και Μπρατάνης στους νέους της Κοζάνης και της Φλώρινας, όπου θα βρεθούν τις επόμενες μέρες στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνει η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και φορείς των παραπάνω περιοχών.
“Πράγματι, μπορούν οι νέοι σε ένα κράτος που δεν τους βοηθά και εν μέσω κρίσης, σκεπτόμενοι δημιουργικά και έξω από τα συνηθισμένα, να βρουν μια άκρη και να μπορέσουν να δημιουργήσουν” τονίζει, από την πλευρά του, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος του τμήματος Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Άρης Περουλάκης.
Προς την κατεύθυνση αυτή, υπογραμμίζει την ανάγκη και το ίδιο το κράτος να δημιουργήσει θερμοικοιτίδες επιχειρηματικότητας, να παρέχει συμβουλευτικό έργο για τις δυνατότητες χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων από το ΕΣΠΑ ή άλλα ευρωπαϊκά κονδύλια, να προτείνει συγκεκριμένες δράσεις επιμόρφωσης που απαιτούνται σε συγκεκριμένους κλάδους εργασίας, να προχωρήσει γενικά σε δομικές αλλαγές προς όφελος της επιχειρηματικότητας των νέων και της καταπολέμησης της ανεργίας.
“Η ανεργία είναι πληγή για τον τόπο μας που αιμορραγεί από ανθρώπινο δυναμικό και βλέπει διαρκώς μπροστά του όλο και περισσότερους νέους να εγκαταλείπουν την περιοχή. Με εκδηλώσεις και δράσεις ενημέρωσης για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις καλές πρακτικές που αναπτύσσονται ήδη στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να δώσουμε το έναυσμα για περισσότερες παρόμοιες πρωτοβουλίες” σημειώνει ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (Ο.Ε.ΝΕ.Φ) Κώστας Φιλιππίδης.

Πηγή: kathimerini.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS