ΑρχικήinetΣε αναμονή του Mobile World Congress 2014

Σε αναμονή του Mobile World Congress 2014

Η μεγαλύτερη έκθεση κινητής τηλεφωνίας, το Mobile World Congress, ετοιμάζεται να ανοίξει για άλλη μια φορά τις πύλες του, στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, τη Βαρκελώνη. 

mobile-world-congress-2014

Τα πρώτα events του MWC είναι προγραμματισμένα για σήμερα,  Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, για να ακολουθήσει τη Δευτέρα, το δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα ανακοινώσεων. Μετά την περυσινή υποτονική έκθεση, φέτος αναμένονται αρκετές σημαντικές ανακοινώσεις. Από το MWC του 2013 έλειψαν οι μεγάλες «συγκινήσεις» αφού το Galaxy S4, περυσινή ναυαρχίδα της Samsung, ανακοινώθηκε δύο εβδομάδες μετά την έκθεση, ενώ το επίσης κορυφαίο HTC One ανακοινώθηκε μία εβδομάδα πριν.

Αντίθετα, στη MWC 2014 θα υπάρχει, λογικά, η παρουσίαση της νέας ναυαρχίδας της Samsung, του Galaxy S5. Για την ακρίβεια, η κορεατική εταιρεία έχει ανακοινώσει το event “Unpacked 5”, το οποίο έχει μεταφραστεί από τους πάντες σαν η εκδήλωση παρουσίασης του S5.

Οι φήμες θέλουν τη νέα κορυφαία συσκευή της εταιρείας να έρχεται με οθόνη 5,25 ιντσών, ανάλυσης 2560×1440 pixels, πολλές εικασίες έχουν γίνει για το αν θα φέρει αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος, ενώ ενδέχεται να υπάρξει και αλλαγή στα υλικά κατασκευής (μέταλλο αντί πλαστικού).

Επίσης, η Samsung αναμένεται να επιδείξει, μαζί με τις υπόλοιπες νέες συσκευές της και το Galaxy Gear 2, διάδοχο του πρώτου wearable gadget της εταιρείας, το οποίο θα επιχειρήσει να αποκαταστήσει την κακή εικόνα που δημιούργησε ο προκάτοχός του.

Ένα μεγάλο ερώτημα σχετικά με την παρουσία της Samsung αφορά και την τύχη του λειτουργικού συστήματος για smartphones, Tizen. Κάποιες φήμες θέλουν το λειτουργικό της Samsung να εμφανίζεται κανονικά, ενώ άλλες θέλουν την απόσυρσή του λόγω της ευρύτερης συμμαχίας Samsung-Google για τη χρήση του Android.

Η Sony αναμένεται, επίσης, να παρουσιάσει τη νέα της ναυαρχίδα κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress. Η προσωρινή ονομασία της συσκευής είναι Sirius ή κατά άλλες πηγές D6503 και θα αποτελέσει εξέλιξη του Xperia Z1.

Φήμες θέλουν τη συσκευή να ενσωματώνει δυνατότητα λήψης βίντεο 4K, λήψη βίντεο σε αργή κίνηση και δυνατότητα ενεργοποίησης με διπλό tap στην οθόνη. Παράλληλα, η ιαπωνική εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει και το νέο της tablet (Xperia Z2), το οποίο σύμφωνα με ορισμένες διαρροές θα έχει οθόνη 10,1 ιντσών, επεξεργαστή Snapdragon 800, 3GB μνήμης RAM και μπαταρία χωρητικότητας 6000 mAh.

Η LG Electronics έχει ήδη προχωρήσει σε ανακοινώσεις νέων συσκευών που θα κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση κατά τη διάρκεια του MWC2014. Πρόκειται για το LG G Pro 2, με οθόνη 5,9 ιντσών, την ανανεωμένη σειρά L με τα L90, L70 και L40 και το «μικρό» LG G2 mini με οθόνη διαγωνίου 4,7 ιντσών.

Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται για τις ανακοινώσεις που θα κάνει η Nokia. Έντονη είναι η φημολογία ότι η εταιρεία θα προχωρήσει στην παρουσίαση μιας συσκευής που θα ενσωματώνει μια ριζικά τροποποιημένη έκδοση του Android σε συνδυασμό με εφαρμογές και περιβάλλον χρήσης της Nokia. Ίσως πριν την οριστικοποίηση της εξαγοράς της φινλανδικής εταιρείας από τη Microsoft, να προλάβουμε να δούμε συσκευή Nokia με Android… έστω και πειραγμένο.

Σε μια κατάσταση ανάλογη με της Nokia θα βρίσκεται και η Motorola: σε αναμονή πριν ολοκληρωθεί η εξαγορά της, αυτή τη φορά από την κινεζική Lenovo. Οπότε, δεν αναμένεται κάτι ουσιαστικό από την Motorola, παρόλο που τα Moto X και Moto G φάνηκαν να κεντρίζουν σε κάποιο βαθμό το ενδιαφέρον του κοινού.

Αντίθετα, αισθητή αναμένεται να κάνουν την παρουσία τους οι κινέζοι κατασκευαστές. Εταιρείες όπως οι ZTE, TCL (Alcatel), Huawei και φυσικά Lenovo αναμένεται να προχωρήσουν σε πληθώρα νέων παρουσιάσεων.

Πέρα από την πάντα απούσα, από το Mobile World Congress, Apple, η HTC επιχειρεί να διαφοροποιηθεί από τους υπόλοιπους κατασκευαστές, τουλάχιστον επικοινωνιακά. Η εταιρεία από την Ταϊβάν έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει δικό της event, στις 25 Μαρτίου, για την παρουσίαση της νέας της ναυαρχίδας, που θα αντικαταστήσει το One. Δηλαδή, ουσιαστικά ένα μήνα μετά το MWC.

Κατά τη διάρκεια του φετινού Mobile World Congress, αναμένεται να δοθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά και με το BlackPhone. Πρόκειται για τη συσκευή που εμπνεύστηκε ο Phil Zimmermann, ειδικός σε θέματα κρυπτογράφησης και ασφάλειας δεδομένων.

Στόχος της συσκευής είναι η εκτέλεση όλων των τυπικών λειτουργιών ενός smartphone, αλλά με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Το BlackPhone πρόκειται να μπει σε παραγωγή από την Geeksphone και θα χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android.

Παρά τις τόσες φήμες και διαρροές, το Mobile World Congress είναι σίγουρο ότι επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, είτε ευχάριστες είτε δυσάρεστες. Από τις 24 έως και τις 27 Φεβρουαρίου, η καρδιά της τεχνολογίας θα χτυπά στη Βαρκελώνη.

Πηγή: naftemporiki.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS