ΑρχικήinetΠροηγμένα κυβερνο-όπλα αναπτύσσει η Ν. Κορέα

Προηγμένα κυβερνο-όπλα αναπτύσσει η Ν. Κορέα

Κυβερνο-όπλα υψηλής τεχνολογίας σκοπεύει να αναπτύξει η Ν. Κορέα, με στόχο την πρόκληση προβλημάτων στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Β. Κορέας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Yonhap, το υπουργείο Άμυνας της χώρας επιθυμεί να αναπτύξει όπλα αντίστοιχα του διαβόητου Stuxnet, που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και να προβεί σε χρήση τους.

Στρατιώτης της Νότιας Κορέας κοντά στην αποστρατικοποιημένη ζώνη μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας.
Στρατιώτης της Νότιας Κορέας κοντά στην αποστρατικοποιημένη ζώνη μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με το Yonhap, το υπουργείο Άμυνας παρουσίασε το σχέδιό του στην κυβέρνηση στις 19 Φεβρουαρίου. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, πρόκειται για τη δεύτερη φάση μία στρατηγικής η οποία ξεκίνησε το 2010, και περιλαμβάνει τη διεξαγωγή μιας online εκστρατείας προπαγάνδας, μέσω δημοσιεύσεων σε βορειοκορεατικές υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης.

«Μόλις καθοριστεί το σχέδιο της δεύτερης φάσης, η διοίκηση κυβερνοπολέμου θα διεξάγει εκτενείς αποστολές κυβερνοπολέμου» δήλωσε στέλεχος του υπουργείου.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του BBC, η νοτιοκορεατική διοίκηση κυβερνοπολέμου, η οποία και προορίζεται να χρησιμοποιήσει τα όπλα, έχει κατηγορηθεί για χρήση τεχνικών ψυχολογικού πολέμου στον πληθυσμό της Ν. Κορέας με σκοπό τον επηρεασμό των ψηφοφόρων στις εκλογές του 2012.

Όσον αφορά στο θέμα της χρήσης κυβερνοόπλων με σκοπό την πρόκληση ζημιών σε πυρηνικές εγκαταστάσεις, ο καθηγητής Άλαν Γούντγουορντ, ειδικός σε θέματα κυβερνοασφαλείας, δήλωσε στο ΒBC ότι είναι πολύ επικίνδυνη δραστηριότητα.

«Νομίζω ότι θα ήταν πολύ επικίνδυνο. (Το όπλο) θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές σε πράγματα που δεν αποτελούσαν στόχο» σημείωσε, επισημαίνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης του κακόβουλου κώδικα των κυβερνοόπλων, καθώς και ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα να φτάσει στα χέρια χάκερ ή στελεχών ενόπλων δυνάμεων άλλων χωρών, που θα μπορούσαν να αναπτύξουν με τη σειρά τους αντίστοιχα μέσα.

naftemporiki.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS