ΑρχικήinetEarclip-type Wearable PC, ο υπολογιστής… αφτιού!

Earclip-type Wearable PC, ο υπολογιστής… αφτιού!

Εναν ηλεκτρονικό υπολογιστή υπό μορφή ακουστικού ανέπτυξαν ιάπωνες ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Χιροσίμα.
Earclip-type Wearable PC

Το Earclip-type Wearable PC όπως ονομάζεται, ζυγίζει μόλις 17γρ., διαθέτει ενσωματωμένα GPS, γυροσκόπιο, αισθητήρες κίνησης, ηχείο και μικρόφωνο. Με τη βοήθεια αισθητήρων υπερύθρων, ο «φορετός» υπολογιστής παρακολουθεί οποιεσδήποτε μικροαλλαγές πραγματοποιούνται στο εσωτερικό του αφτιού λόγω κίνησης και «διαβάζει» τα μάτια και το στόμα του χρήστη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο υπολογιστής αφτιού είναι «προικισμένος» με τεχνολογία Bluetooth και είναι ικανός να αποθηκεύσει συγκεκριμένες εντολές βάσει των κινήσεων π.χ. των ματιών ή της γλώσσας του κατόχου του. Ο χρήστης θα μπορεί εύκολα και γρήγορα, τρίζοντας ελαφρώς τα δόντια του, ανοιγοκλείνοντας τα μάτια του ή απλώς βγάζοντας τη γλώσσα του να ανοίξει ή να χειριστεί, για παράδειγμα, ένα πρόγραμμα ή μια εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο το οποίο θα επικοινωνεί με το Earclip-type Wearable PC.

Ακουστικό hi-tech

Σχεδιαστής του καινοτόμου ακουστικού είναι ο μηχανικός Καζουχίρο Τανιγκούτσι, ο οποίος εμπνεύστηκε, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, από την απλότητα της ιαπωνικής τέχνης ανθοδεσίας, ικεμπάνα.

«Δημιουργήσαμε ένα “έξυπνο” ακουστικό το οποίο θα φοριέται με τον ίδιο τρόπο, όπως και ένα σκουλαρίκι» τόνισε ο Τανιγκούτσι.

Ο ίδιος αναφέρει ότι στην ίδια λογική, μελλοντικά δεν αποκλείεται τα ακουστικά βαρηκοΐας να αποκτήσουν δυνατότητες υψηλής «νοημοσύνης», με αποτέλεσμα να μπορούν να μετρούν τους καρδιακούς παλμούς και τη θερμοκρασία του ασθενούς, να παρακολουθούν τη διατροφή του και πιθανά συμπτώματα αδιαθεσίας (π.χ. μέσω του φτερνίσματος).

Ακόμα, για άτομα προχωρημένης ηλικίας που πάσχουν από άνοια, το GPS θα μπορούσε να είναι σωτήριο καθώς θα ανιχνεύει τη θέση του ασθενούς και θα ειδοποιεί τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Πηγή: tovima.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS