ΑρχικήinetΑρνείται ο Satoshi Nakamoto ότι είναι ο δημιουργός του Bitcoin

Αρνείται ο Satoshi Nakamoto ότι είναι ο δημιουργός του Bitcoin

Διαψεύδει το Newsweek o 64χρονος Ιάπωνας που υποτίθεται πως ήταν ο εφευρέτης – Θύελλα αντιδράσεων στο Διαδίκτυο για τις αποκαλύψεις του περιοδικού

Nakamoto

Ο άνθρωπος τον οποίο το Newsweek παρουσίασε ως τον άγνωστο εφευρέτη του ψηφιακού νομίσματος διαψεύδει το ρεπορτάζ. Ο 64χρονος Nakamoto, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, είπε ότι δεν είχε ακούσει για το bitcoin το παραμικρό μέχρι πριν τρεις εβδομάδες, όταν ο γιος του του είπε ότι επικοινώνησε μαζί του μια δημοσιογράφος.

Το περιοδικό Newsweek παρουσίασε τον 64χρονο Dorian S. Nakamoto ως τον άγνωστο μέχρι σήμερα δημιουργό του ψηφιακού νομίσματος bitcoin.

Ο Nakamoto είπε ότι πολλά από τα στοιχεία του ρεπορτάζ του Newsweek είναι σωστά, αλλά αμφισβητεί τον ισχυρισμό του περιοδικού ότι είναι το πρόσωπο πίσω από το bitcoin.

Από τη δημιουργία του bitcoin το 2009, ο άνθρωπος που το δημιούργησε παραμένει ένα μυστήριο. Το πρόσωπο -ή η ομάδα- που βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία του υπέγραφαν με το όνομα Satoshi Nakamoto, που πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για ψευδώνυμο.

Εν τω μεταξύ, το ρεπορτάζ του περιοδικού όπου υποτίθεται πως αποκαλυπτόταν η ταυτότητα του δημιουργού του ψηφιακού νομίσματος, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο. Το περιοδικό είχε αναρτήσει φωτογραφίες του Νακαμότο και της οικογένειάς του, του σπιτιού του, του αυτοκινήτου του, ακόμα και του διπλώματος οδήγησης.

Οι χρήστες του twitter ήταν εξαιρετικά αυστηροί: «Κάτι τέτοια με κάνουν να χάνω εντελώς το σεβασμό μου για τα media» λέει κάποιος, ενώ κάποιος άλλος: «Υποθέτω πως το μόνο που τους νοιάζει είναι πόσο θα πουλήσει το σ…περιοδικό τους. Καμία αξιοπρέπεια». Μερικοί μάλιστα δημοσίευσαν στα σχόλια κάτω από το ρεπορτάζ τα προσωπικά στοιχεία της συντάκτριας και τη διεύθυνση του σπιτιού της, διερρωτώμενοι αν «περιμένει να της χτυπήσουμε την πόρτα» – σχόλια που πάντως διεγράφησαν από το περιοδικό.

Πηγή: protothema.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS