ΑρχικήinetΗ επιστολή-μαρτυρία του Edward Snowden στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η επιστολή-μαρτυρία του Edward Snowden στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την περασμένη εβδομάδα, o Edward Snowden κατέθεσε την μαρτυρία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Ηλεκτρονική Μαζική επιτήρηση των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Snowden κατηγόρησε τις ΗΠΑ, οι οποίες δεν προστατεύουν το κοινό από τις πραγματικές απειλές, αλλά καταστρέφουν το χαρακτήρα της ανοικτής επικοινωνίας της. Η μαρτυρία του ανέφερε:

prism-slide-7

Η ολοκληρωμένη παρακολούθηση των Αμερικανών στο σπίτι από την κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν κατάφερε να σταματήσει τους βομβιστές της Βοστώνης. Αν και οι Ρώσοι μας προειδοποιήσει για τον Tamerlan Tsarnaev, το FBI δεν μπορούσε να κάνει περισσότερα από μια βιαστική έρευνα – αν και για αρκετά χρόνια κανουν πολλές άχρηστες computer-based αναζήτησεις – και απέτυχαν να ανακαλύψουν τον δράστη. 264 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 3 έχασαν τη ζωή τους. Οι πόροι που θα μπορούσαν να πληρώσουν μια ολοκληρωμένη έρευνα, δαπανηθηκαν για την παρακολούθηση των αρχείων κλήσης του καθενός στην Αμερική.

Αυτό δεν έπρεπε να είχε συμβεί. Εργάστηκα για την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών. Την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας. Την Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας. Αγαπώ τη χώρα μου, και πιστεύω ότι η κατασκοπεία εξυπηρετεί ένα ζωτικό σκοπό και πρέπει να συνεχιστεί. Έχω διακινδυνεύσει τη ζωή μου, την οικογένειά μου και την ελευθερία μου για να σας πω την αλήθεια.

Η NSA μου παραχώρησε την εξουσία να παρακολουθώ τις επικοινωνίες σε όλο τον κόσμο με τη χρήση συστημάτων μαζικής επιτήρησης. Το έκανα και εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Προσωπικά έχω παρακολουθήσει άτομα χρησιμοποιώντας αυτά τα συστήματα, με την προεδρική εντολή “Εκτελεστικό Διάταγμα 12333 και US Congress FAA 702. Ξέρω τα καλά και τα κακά των συστημάτων αυτών, τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν, και σας λέω ότι χωρίς να σηκωθώ από την καρέκλα μου, θα μπορούσα να είχα διαβάσει τις ιδιωτικές επικοινωνίες οποιουδήποτε μέλους της επιτροπής αυτής, καθώς και κάθε απλού πολίτη. Ορκίζομαι γνωρίζοντας την ποινή της ψευδορκίας το ότι όλο αυτό είναι αλήθεια.

Αυτές δεν είναι χαρακτηριστικά ελεύθερων κοινωνιών. Η Μαζική παρακολούθηση παραβιάζει τα δικαιώματά μας, κινδυνεύει η ασφάλεια μας, και απειλεί τον τρόπο ζωής μας.

 

Όλη η επιστολή υπάρχει εδώ σε μορφή PDF.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS