ΑρχικήinetΕπτά proxies χρησιμοποίησε ο Snowden για να μιλήσει με Google Hangout στο...

Επτά proxies χρησιμοποίησε ο Snowden για να μιλήσει με Google Hangout στο SXSW

Ο άνθρωπος που ξεσκέπασε τις δράσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, Edward Snowden εμφανίστηκε σήμερα μέσω του Google Hangout στο South by Southwest Interactive Festival στο Ώστιν, του Τέξας και δήλωσε ότι δεν έχει μετανιώσει για αυτό που έκανε και ότι αν θα μπορούσε να το κάνει και πάλι, θα το έκανε.

Ο πρώην κυβερνητικός ανάδοχος του οποίου η διαρροή χιλιάδων διαβαθμισμένων εγγράφων της κυβέρνησης έχει οδηγήσει σε μια παγκόσμια συζήτηση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο Διαδίκτυο, εμφανίστηκε σε μια οθόνη που έδειχνε το άρθρο 1 του Συντάγματος των ΗΠΑ.

Snowden SXSW
Φωτογραφία, κείμενο Mashable

Μιλώντας με τον Christopher Soghoian της ACLU, ο Snowden ανέφερε:
“Πήρα όρκο να υποστηρίξω και να υπερασπιστώ το Σύνταγμα των ΗΠΑ, και είδα ότι είχε παραβιαστεί σε μαζική κλίμακα”, δηλώνοντας ότι δεν λυπάται για αυτό που έκανε.

Ο Snowden μίλησε επίσης και για τη σημασία που θα διαδραματίσει το λογισμικό κρυπτογράφησης για την προστασία των ιδιωτικών επικοινωνιών, και μίλησε για την ανάγκη τεχνικών σε κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας που θα ηγηθούν αυτής της προσπάθειας.

“Νομίζω ότι έχουμε κάνει πραγματικά μεγάλη πρόοδο”, είπε από ένα άγνωστο μέρος στη Ρωσία. Για να μιλήσει στο συνέδριο χρησιμοποίησε επτά proxies για να αποτρέψει τον εντοπισμό του από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Είπε, επίσης, ότι δύο πρώην και νυν διευθυντές της NSA κατέστρεψαν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, καθιστώντας την χώρα περισσότερο ευάλωτη στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS