ΑρχικήinetEdward Snowden Διαδικτυακά tips για να αποφύγετε υποκλοπές

Edward Snowden Διαδικτυακά tips για να αποφύγετε υποκλοπές

Τρόπους και “μυστικά” για να μπορέσουν οι χρήστες του Διαδικτύου να προστατεύσουν την ιδιωτική τους ζωή αποκάλυψε ο πρώην συνεργάτης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), Edward Snowden, μιλώντας μέσω Google Hangputs on Air, στο συνέδριο για τις νέες τεχνολογίες SXSW (South by SouthWest), που πραγματοποιήθηκε στο Όστιν του Τέξας.

tech edward snowden

Όπως τόνισε, θα πρέπει να “διορθωθεί” η παρακολούθηση των πολιτών από την αμερικανική κυβέρνηση. “Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην αίθουσα αυτή στο Τέξας, είναι εκείνοι που θα το διορθώσουν”, σχολίασε συμπληρώνοντας ότι μπορεί η NSA να βάζει φωτιά στο μέλλον του Διαδικτύου, αλλά ο κόσμος μπορεί να τη σβήσει.

Ο Edward Snowden συνέστησε στους χρήστες να λάβουν δύο σημαντικά βήματα για την προστασία της ψηφιακής ιδιωτικής τους ζωής: την κρυπτογράφηση των φυσικών συσκευών για την προστασία τους σε περίπτωση κατάσχεσης και τη χρήση δικτυακής κρυπτογράφησης με στόχο να καλύπτουν τα ψηφιακά τους ίχνη.

Η κρυπτογράφηση δίσκου μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση ποικίλων εμπορικά διαθέσιμων εργαλείων. Τα εργαλεία αυτά κρυπτογραφούν όλα τα δεδομένα μιας συσκευής και αποτρέπουν την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Η κρυπτογράφηση των δικτύων περιλαμβάνει μια σειρά από τεχνολογίες όπως τα πρωτόκολλα SSL (Ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό), τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ασφαλή επικοινωνία μέσω της χρήσης συμμετρικού κλειδιού για την κρυπτογράφηση των δεδομένων.

Απαντώντας σε ερώτηση δήλωσε ότι δεν μετανιώνει για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του NSΑ. “Αν θα το ξανάκανα; Η απάντηση είναι ναι. Ανεξαρτήτων του τι θα συμβεί σε εμένα, αυτό είναι κάτι που διακαιούμασταν να γνωρίζουμε», είπε. “Είχα ορκιστεί να στηρίζω και να υπερασπίζομαι το Σύνταγμα, και είδα ότι το Σύνταγμα παραβιαζόταν σε μεγάλη κλίμακα”, συνέχισε χειροκροτούμενος από τους 3.000 παρευρισκόμενους στην αίθουσα του συνεδρίου. “Τα δεδομένα δεν πρέπει να συλλέγονται χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση των πολιτών”, τόνισε.

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση έχει την ικανότητα να στερήσει δικαιώματα στους χρήστες του Διαδικτύου, τονίζοντας ότι μπορεί ακόμα και να φυλακιστεί κάποιος. Επιπλέον, δήλωσε πως ο επικεφαλής των ερευνών που διενεργούνται από τις αμερικανικές Αρχές για την υπόθεσή του, ακόμα δεν έχουν ιδέα για το ποια έγγραφα στάλθηκαν στους δημοσιογράφους αφού αυτά ήταν κρυπτογραφημένα.

sofokleousin.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS