Αρχικήinet25 χρόνια από την εμφάνιση του WorldWideWeb

25 χρόνια από την εμφάνιση του WorldWideWeb

Πριν από 25 χρόνια ακριβώς, στις 12 Μαρτίου 1989, αυτός ο Βρετανός ειδικευμένος στην πληροφορική έβαλε τα θεμέλια του διεθνούς ίντερνετ.

tim berner

Οι κωδικοί έγιναν γνωστοί έναν χρόνο αργότερα με την ονομασία WorldWideWeb, το www που χρησιμοποιούμε όλοι αναγκαστικά.

«Μην συγχέετε το ίντερνετ με το web» θυμίζει το εξειδικευμένο σάιτ Moket.fr και καταδεικνύει τις σημαντικές διαφορές μεταξύ ίντερνετ, web και Net. Προσθέτει ότι η κλασική ημερομηνία γέννησης του ίντερνετ είναι η 7η Απριλίου 1969, όταν εμφανίστηκε το πρώτο ArpeNet, δηλαδή 20 ολόκληρα χρόνια πριν εφεύρει το www, ο Τιμ Μπέρνερ.

Αλλά χωρίς την ιδέα του Βρετανού δεν θα υπήρχε το φαινόμενο 2,7 δισ. ιντερναύτες να επισκέπτονται τα 919 εκατομμύρια σάιτς στο web. Και η δίψα για ίντερνετ μεγαλώνει: το 53% των χρηστών στην Αμερική δεν ζουν πια χωρίς το διαδίκτυο, ενώ μόνο το 34% ενδιαφέρεται για την τηλεόρασή του, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center. Το 90% των ερωτηθέντων στην έρευνα κρίνει ότι το ίντερνετ είναι ένα καλό πράγμα.

Κινδυνεύει το www να γεράσει γρήγορα; «Το Web έχει κατασκευασκεί μόνο κατά το ήμισυ. Δεν είναι ακόμη πραγματικά διεθνές» αναφέρει ο Μαρκ Βέμπερ από το Μουσείο της ιστορίας της πληροφορικής στην Καλιφόρνια. Αρα, έχουμε καιρό…

defencenet.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS