ΑρχικήinetΤο iOS 7.1 ενεργοποιεί το Bluetooth χωρίς την άδεια σας

Το iOS 7.1 ενεργοποιεί το Bluetooth χωρίς την άδεια σας

Μετά την διάθεση του iBeacon στο iOS 7 η Apple έχει αρχίσει την ενεργοποίηση του Bluetooth από προεπιλογή με κάθε επακόλουθη ενημέρωση (δηλαδή στο iOS 7.0.3, 7.0.4, 7.0.6 και 7.1), σύμφωνα με μια νέα αναφορά.

ios-7-control

Λίγοι βέβαια το έχουν παρατηρήσει, ή τουλάχιστον δεν το έχουν παρατηρήσει αυτοί που έχουν μόνο την συσκευή και δεν ασχολούνται μα την ασφάλεια και με τις τεχνικές λεπτομέρειες. Ο δημοσιογράφος του Forbes Kashmir Hill αποφάσισε να εξετάσει το θέμα με τον Greg Sterling, που είναι ανώτερος αναλυτής της Opus Research.

“Είναι ένα κρίσιμο σημείο εδώ. Χωρίς Bluetooth, το iBeacons δεν θα λειτουργήσει”, αναφέρει. Πράγματι, ο πιο πιθανός λόγος για τον οποίο η Apple συνεχίζει την ενεργοποίηση του Bluetooth στους χρήστες του iOS 7 φαίνεται να συνδέεται με το iBeacon, η οποία βοηθά τους retailers να εμπορεύονται προϊόντα με βάση των ανάγκών των πελατών τους.

Ο Sterling αναφέρει, “Υπάρχει αρκετός θόρυβος γύρω από την κατασκευή τεχνολογιών που ανιχνεύουν τοποθεσίες. Το πρόβλημα είναι ότι οι retailers ζητούν πολλά στοιχεία από τους καταναλωτές, και φυσικά δεν γνωρίζουμε αν οι retailers είναι η NSA.”

Ωστόσο, ο αναλυτής δεν ανησυχεί. Αν μη τι άλλο, το βλέπει σαν ένα νέο τρόπο για τους πελάτες να εξοικειωθούν με τις προσφορές ενός λιανοπωλητή και σαν ένα πιο αποτελεσματικό τρόπο για το λιανοπωλητή να πουλάει τα προϊόντα του.

Ορισμένοι χρήστες ανησυχούν ότι το ενεργοποιημένο Bluetooth θα αδειάσει την μπαταρία τους, αλλά οι προδιαγραφές του Bluetooth 4.0 είναι πολύ χαμηλής κατανάλωσης ισχύος.

Όπως φαίνεται ο αναλυτής δεν ενδιαφέρεται και πολύ για τις συνωμοσίες που κυκλοφορούν και πιστεύει ότι η Apple έχει “νέες ιδέες για το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία”, κοιτάζοντας βέβαια ως επί το πλείστον την ευκολία των αγορών.

Το ερώτημα είναι: ποιος μπορεί να εμπιστευτεί πια τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες;

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS