ΑρχικήinetΘα παρουσιάσει η Sony συσκευή εικονικής πραγματικότητας;

Θα παρουσιάσει η Sony συσκευή εικονικής πραγματικότητας;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Edge, η Sony πρόκειται να προχωρήσει στην παρουσίαση του πρώτου της headset εικονικής πραγματικότητας, κατά τη διάρκεια του GDC (Game Developers Conference), που θα διεξαχθεί το διάστημα 17-21 Μαρτίου.

suskeui-eikonikis-pragmatikotitas-apo-ti-sony

Πιο συγκεκριμένα, τα αποκαλυπτήρια του VR headset της Sony αναμένεται να γίνουν κατά τη διάρκεια του πάνελ «Driving the Future of Innovation», στο οποίο θα παρευρεθούν ο Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της SCEA (Sony Consumer Electronics America), Richard Marks, ο επικεφαλής Μηχανικός Λογισμικού του τμήματος R&D της SCEA, Anton Mikhailov και ο Πρόεδρος των Studio της SCE, Shuhei Yoshida. Οι Marks και Mikhailov εργάστηκαν και στην ανάπτυξη των PlayStation Eye και Move.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η διαρροή της πληροφορίας έγινε από developers οι οποίοι υποστηρίζουν ότι διαθέτουν ήδη το hardware υλικό στα χέρια τους ή καλύτερα στο… κεφάλι τους. Επίσης, αναμένεται ότι κατά τη διάρκεια του GDC θα κάνουν την εμφάνισή τους και κάποια παιχνίδια ή demo, από κάποιο από τα συνεργαζόμενα με τη Sony στούντιο.

Η Sony φέρεται να εξετάζει την πιθανότητα εμπλοκής στο χώρο των συσκευών αναπαραγωγής περιεχομένου εικονικής πραγματικότητας τουλάχιστον από το 2011. Ωστόσο, το μόνο που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα είναι ορισμένα φουτουριστικά μοντέλα για  οθόνες κεφαλής, όπως το μοντέλο HMZ-T3W, τα οποία όμως δεν έχουν ικανότητα προβολής περιεχομένου εικονικής πραγματικότητας.

 

Αντίθετα, τις εντυπώσεις έκλεψε η εμφάνιση του Oculus Rift, το 2012, οι δημιουργοί του οποίου παρήγαγαν περισσότερες από 60.000 μονάδες οι οποίες κατευθύνθηκαν σε developers περιεχομένου. Παράλληλα, η Oculus VR φέρεται να εργάζεται στην παραγωγή βελτιωμένων πρωτοτύπων, σε συνεργασία με τη Valve. Οι πρώτες μονάδες που θα απευθύνονται στους καταναλωτές αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους περί τα τέλη του 2014 ή στις αρχές του 2015.

Πηγή: naftemporiki.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS