Αρχικήinet«Έξυπνες» ετικέτες της Ericsson χρησιμοποιούν το ανθρώπινο σώμα σαν καλώδιο USB

«Έξυπνες» ετικέτες της Ericsson χρησιμοποιούν το ανθρώπινο σώμα σαν καλώδιο USB

Στο καλύτερο καλώδιο USB στον κόσμο «μεταμορφώνει»  το ανθρώπινο σώμα η Ericsson, με την τεχνολογία Connected Paper που έχει αναπτύξει.

Connected Paper

Έτσι, με ένα απλό άγγιγμα ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να συνδέσει ένα κομμάτι χαρτί στο διαδίκτυο, μεταφέροντας στιγμιαία όλες τις πληροφορίες σε μια κινητή συσκευή.

Η σουηδική εταιρεία Ericsson έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από σχετικές επιδείξεις και ήδη ερευνά τις δυνατότητες που προσφέρει το Connected Paper, ως μία ακόμη τεχνολογία που θα βοηθήσει να γίνει πραγματικότητα η εποχή της «Διαδικτυωμένης Κοινωνίας».

Στην τελευταία επίδειξη στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, χρησιμοποιήθηκαν τυπωμένα ηλεκτρονικά στοιχεία σε ένα κομμάτι χαρτί με μοναδική ταυτότητα και το ανθρώπινο σώμα ως «καλώδιο» που μεταφέρει τις πληροφορίες σε ένα smartphone.

Γι’ αυτό τον σκοπό, το Connected Paper φέρει μια μικρή τυπωμένη κεραία και ένα μικροτσίπ από σιλικόνη, αξιοποιώντας το σώμα ως αγωγό και το τηλέφωνο ως δέκτη. Ωστόσο, για να γίνει εφικτή η μετάδοση, είναι απαραίτητα η σύνδεση στο ίντερνετ μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης.
Οτιδήποτε είναι τυπωμένο με Connected Paper θα μπορούσε να γίνει πηγή πληροφοριών με ένα απλό άγγιγμα, μεταδίδοντας για παράδειγμα δεδομένα όπως τα συστατικά ενός φαγητού ή τη μετάφραση μιας πινακίδας.

Πηγή: kathimerini.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS