ΑρχικήinetΗ NSA απολογείται για τις τελευταίες αποκαλύψεις του Edward Snowden

Η NSA απολογείται για τις τελευταίες αποκαλύψεις του Edward Snowden

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) έχει εκδώσει μια δήλωση σαν απάντηση στις πρόσφατες κατηγορίες (PDF) ότι η υπηρεσία έχει μολύνει εκατομμύρια υπολογιστές με κακόβουλο λογισμικό.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Glenn Greenwald μέσω της ιστοσελίδας του Intercept, διέρρευσε αρχεία του Edward Snowden που αναφέρουν ότι η NSA έχει εργαλεία στη διάθεση της που της επιτρέπουν να μολύνουν αυτόματα εκατομμύρια υπολογιστές από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε πώς το κάνει από εδώ και εδώ.

CIA NSA

Η NSA κατηγορήθηκε επίσης ότι οδηγεί τους χρήστες σε ψεύτικες σελίδες του Facebook και άλλων δημοφιλών ιστοσελίδων για να μολύνει τους υπολογιστές τους με malware.

Η NSA δεν ανταποκρίνονται συνήθως στις δημοσιεύσεις που προέρχονται από τα αρχεία που έχει ο Snowden στα χέρια του, αλλά αυτή τη φορά αντέδρασε. Η υπηρεσία αναφέρει ότι οι δημοσιεύσεις που βασίζονται στα τελευταία εγγραφα που διέρρευσε ο Snowden  “είναι ανακριβείς.”

“Η NSA χρησιμοποιεί τις τεχνικές της και την τεχνογνωσία της μόνο για να υποστηρίξει νόμιμες και θεμιτές ενέργειες σε ξένες μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες διεξάγονται αυστηρά σύμφωνα με τις αρχές της. Η τεχνική ικανότητα θα πρέπει να γίνει κατανοητή στο πλαίσιο ενός νομικού, πολιτικού και επιχειρησιακού πλαισίου εντός του οποίου θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτή η τεχνογνωσία” αναφέρει η δήλωση της υπηρεσίας.

“Οι αρχές της NSA απαιτούν ότι οι πράξεις εναντίον ξένων μυστικών υπηρεσιών θα πρέπει υποστηρίζουν έγκυρες επιταγές της εθνικής ασφάλειας, να προστατεύουν των νόμιμα συμφέροντα της ιδιωτικής ζωής όλων των ανθρώπων. Η NSA δεν χρησιμοποιεί τις τεχνικές της δυνατότητες της για να μιμηθεί δικτυακούς τόπους άλλων των εταιρειών.”

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι δηλώσεις της μυστικής υπηρεσίας είναι πολύ καλά διατυπωμένες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και πιστευτές. Ειδικά μετά από όλα αυτά που έχουμε ακούσει.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS