ΑρχικήinetΠρώτο το PS4, με μικρή διαφορά από το Xbox One

Πρώτο το PS4, με μικρή διαφορά από το Xbox One

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας ερευνών NPD Group, κατά τον μήνα Φεβρουάριο, το Playstation 4 της Sony πέτυχε ελαφρώς καλύτερες πωλήσεις σε σχέση με τον μεγάλο αντίπαλό του, το Xbox One της Microsoft.

playstation-4

Τα στοιχεία αφορούν την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στη δήλωσή της η NPD Group δεν κάνει σαφή αναφορά σε στοιχεία πωλήσεων, δηλώνοντας λακωνικά ότι το Xbox One πέτυχε το 90% του όγκου πωλήσεων που πέτυχε το PS4.

Στη συνέχεια ακολούθησε ανακοίνωση της Microsoft που κάνει λόγο για την πώληση 258.000 Xbox One κατά τον μήνα Φεβρουάριο, οπότε εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι πωλήσεις του PS4 έφτασαν τις 287.000 μονάδες.

Ωστόσο, όπως σημειώνει και η NPD Group, οι δύο κονσόλες διατίθενται στην αγορά με σημαντική διαφορά τιμής, καθώς το Xbox One κοστίζει 500 δολάρια, ενώ το PS4 ξεκινά από τα 400 δολάρια.

Με τον τρόπο αυτό η αξία των πωλήσεων του καθενός είναι αρκετά διαφορετική.

Παράλληλα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι πούλησε και 114.000 κονσόλες Xbox 360, κατά τον μήνα Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, κάτι που σηματοδοτεί την παρουσία της συγκεκριμένης πλατφόρμας στην αγορά για 100 συνεχόμενους μήνες.

Συνολικά, η αγορά στις ΗΠΑ κινήθηκε ανοδικά κατά 42%, σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι και κατά 44% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η συνολική αγορά για κονσόλες, φορητές συσκευές και PCs γνώρισε πτώση 11% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2013 και αύξηση 41% σχέση με τον Ιανουάριο του 2014.

Τα συνολικά κέρδη της αγοράς ανήλθαν στα 328 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 232 εκατ. δολαρίων τον Ιανουάριο.

Επιπλέον, η Microsoft δημοσιοποίησε και στοιχεία που αφορούν τις πωλήσεις software για τις κονσόλες της. Πιο συγκεκριμένα, το Xbox One «πουλάει» 2,75 τίτλους παιχνιδιών για την κάθε κονσόλα.

Συνολικά πουλήθηκαν 772.000 τίτλοι για το Xbox One και 2,46 εκατομμύρια τίτλοι για το παλαιότερο Xbox 360, που συνιστούν το 48% της αγοράς, συνδυασμένα.

Τα δημοφιλέστερα παιχνίδια για τον Φεβρουάριο, στις ΗΠΑ, ήταν τα: Call of Duty Ghosts, The Lego Movie Videogame, NBA 2K14, Thief και Grand Theft Auto V.

Η Microsoft στηρίζει την ουσιαστική της ανάκαμψη στην κυκλοφορία του Titanfall, αποκλειστικά για τις κονσόλες της.

Πηγή: naftemporiki.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS