ΑρχικήinetTalon Hand 2.0 Δημιουργία προσθετικού χεριού σε 3D printer

Talon Hand 2.0 Δημιουργία προσθετικού χεριού σε 3D printer

Δύο άνδρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, πατέρας και γιος, συνεργάστηκαν ώστε να δημιουργήσουν ένα προσθετικό χέρι, το οποίο θα χρησιμοποιούσε ο γιος.

Για τη δημιουργία του προσθετικού χεριού χρησιμοποίησαν έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή αξίας μόλις 500 δολαρίων.

Το προσθετικό χέρι έλαβε την ονομασία Talon Hand 2.0, στην τελική του μορφή και για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε ένα εκτυπωτής Solidoodle 3D.

talon-hand-20-prosthetiko-xeri

Το σχέδιο για την κατασκευή του Talon Hand 2.0 βασίσθηκε σε σχέδια άλλων χρηστών και τροποποιήθηκε ανάλογα ώστε να εφαρμόζει απόλυτα στον συγκεκριμένο χρήστη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για την ολοκλήρωση του προσθετικού χεριού χρειάστηκε εργασία εννέα μηνών.

Η επιλογή του συγκεκριμένου, «φθηνού», τρισδιάστατου εκτυπωτή, έγινε, σύμφωνα με τους δύο κατασκευαστές, γιατί προσέφερε τη δυνατότητα χρησιμοποίησης πολλαπλών υλικών, ενώ παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν στις ρυθμίσεις του εκτυπωτή.

Ωστόσο, χρειάστηκαν αρκετές προσπάθειες για να φτάσουν από την πρώτη απόπειρα μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Βασικό στοιχείο της ολοκλήρωσης ήταν ότι το προσθετικό χέρι θα έπρεπε να «ενδυναμωθεί», καθώς ο χρήστης του, το χρησιμοποιούσε σε αρκετά δύσκολες εργασίες με αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνά σπασίματα μερών του προσθετικού χεριού.

Τη λύση έδωσαν τροποποιήσεις σε επίπεδο software, του εκτυπωτή, σε συνδυασμό με τον χημικό ψεκασμό των μερών, ώστε να ενδυναμωθεί το υλικό και να «δέσουν» καλύτερα οι συνδέσεις.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του Talon Hand 2.0, πλέον μπορούν να έχουν ένα ολοκληρωμένο προσθετικό χέρι, μέσα σε 6 έως 8 ώρες.

naftemporiki.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS