ΑρχικήinetΣυνελήφθη ο διαβόητος hacker Diabl0 (Farid Essebar) για κλοπές τραπεζών ύψους 4...

Συνελήφθη ο διαβόητος hacker Diabl0 (Farid Essebar) για κλοπές τραπεζών ύψους 4 δισ δολαρίων

farid_essebarΟ Farid Essebar, ένας 27 χρόνος από το Μαρόκο με ρωσική υπηκοότητα που είναι γνωστός στην hacking σκηνή, με το ψευδώνυμο Diabl0. συλληφθεί από τις αρχές της Ταϊλάνδης σαν ύποπτος εμπλοκής σε κυβερνοεπιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε τράπεζες της Ελβετίας.

Σύμφωνα με την Bangkok Post, ο Essebar συνελήφθη όταν οι αρχές της Ελβετίας επικοινώνησαν με την πρεσβεία τους στην Μπανγκόκ και κατήγγειλαν τις δράσεις του hacker καθώς και τριών άλλων μελών μιας συμμορίας που δρα από την Ταϊλάνδη.

Ο Essebar κατηγορείται για πειρατεία σε συστήματα πληροφορικής των διαφόρων τραπεζών, και για το ότι έχει προκαλέσει ζημιές που υπολογίζονται περίπου στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης είχε εντοπίσει τον Diabl0 εδώ και δύο χρόνια, αλλά προφανώς, ήθελαν να βεβαιωθούν ότι αυτός που ζητούσαν οι ελβετικές αρχές, πριν τον συλλάβει. Ο Essebar λέγεται ότι έχει επισκεφτεί στην Ταϊλάνδη, το Χονγκ Κονγκ και άλλες γειτονικές χώρες, αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Songsak Raksaksakul, επικεφαλής των Διεθνών υποθέσεων και του Διεθνές Ποινικού Τμήματος Ειδικών Ερευνών, δήλωσε ότι ο Essebar δεν έπαιξε ποτέ τυχερά παιχνίδια ούτε απέκτησε κάποιο περιουσιακό στοιχείο στην Ταϊλάνδη, αλλά επισκεπτόταν μόνο τουριστικούς προορισμούς.

Ο Diabl0 συνελήφθη για πρώτη φορά το 2005 από τις αρχές του Μαρόκου. Είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί για τη συμμετοχή στη δημιουργία του Zotob, ενός διαβόητου worm που έχουν μολύνει πολλούς υπολογιστές, μεγάλων εταιρειών, όπως το CNN, το ABC News, την NYT, την Boeing και το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση, αλλά αφέθηκε ελεύθερος όταν έκτισε τον πρώτο χρόνο από την ποινή του.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS