ΑρχικήinetΑσκήσεις κυβερνοπολέμου εν όψη των Ολυμπιακών στο Τόκιο το 2020

Ασκήσεις κυβερνοπολέμου εν όψη των Ολυμπιακών στο Τόκιο το 2020

cyber war21 κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες έλαβαν μέρος σε ασκήσεις ασφαλείας στον κυβερνοχώρο που διεξάχθηκαν στην Ιαπωνία πριν από την έναρξη των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 που θα πραγματοποιηθούν στο Tokyo.

Σύμφωνα με το AFP, δέκα διαφορετικοί επιχειρησιακοί τομείς διαφόρων δραστηριοτήτων έλαβαν μέρος στις ασκήσεις. Ανάμεσα σε αυτές ήταν η αεροπορία, αρκετές τράπεζες και επιχειρήσεις κοινής ωφελείας.

Επικεφαλής ήταν ο υπεύθυνος του πρωθυπουργικού γραφείου Yoshihide Suga που ανεφέρε στους  συμμετέχοντες, ότι οι κυβερνοεπιθέσεις γίνονται όλο και πιο πολύπλοκες και είναι σημαντικό να είναι η κυβέρνηση έτοιμη να τις διαχειριστεί.

Κατά τις ασκήσεις αυτές έλαβαν μέρος 100 άτομα, και προσομοιώθηκαν επιθέσεις εναντίων υπουργείων. Οι συμμετέχοντες έδωσαν έμφαση όχι μόνο στην ανάλυση των επιθέσεων, την έκταση των ζημιών και τη συλλογή δεδομένων, αλλά και για την ανταλλαγή σχετικών πληροφοριών.

Οι συμμετέχοντες ήταν επίσης επιφορτισμένοι με δραστηριότητες δημοσίων σχέσεων, με δηλώσεις και τα δελτία τύπου για να ενημερώνουν συνεχώς το για τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα.

Οι κυβερνοεπιθέσεις θα είναι ήδη μια σοβαρή απειλή για κάθε Ολυμπιακούς Αγώνες και το 2020 ποιος ξέρει πόσο θα έχει διαμορφωθεί το “πεδίο των μαχών” με τις εξελίξεις τις τεχνολογίας.

Υπουργός Τεχνολογικής Πολιτικής Ichita Yamamoto της Ιαπωνίας σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να καταβάλει σοβαρές προσπάθειες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Ο Yamamoto παραδέχθηκε ότι αν και έχουν καταβάλει ήδη προσπάθειες σε αυτόν τον τομέα, η Ιαπωνία είναι πολύ πιο πίσω από τις ΗΠΑ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS