ΑρχικήinetΣυνελήφθη ένας από τους leakers της Microsoft

Συνελήφθη ένας από τους leakers της Microsoft

Ο Alex Kibkalo, ένας πρώην υπάλληλος της Microsoft ο οποίος αποχώρησε από την εταιρεία το 2012, συνελήφθη σήμερα από το FBI μετά από ένα χρόνο ερευνών για δήθεν διαρροή αντιγράφων των Windows 7 και Windows 8 στο Internet.

windows microsoft

Σύμφωνα με μια δημοσίευση της Seattle Post, ο Kibkalo όταν απέκτησε πρόσβαση στα αντίγραφα των Windows 7 και των Windows 8, τα φόρτωσε στο προσωπικό του cloud και στη συνέχεια επέτρεψε σε έναν Γάλλο blogger, ο οποίος δεν αποκάλυψε ποτέ την ταυτότητά του, να κατεβάσει όλα τα αρχεία και να τα μοιράσει στο διαδίκτυο.

Η έκθεση αναφέρει ότι ο Kibkalo, ο οποίος εργαζόταν στην εταιρεία για 7 έτη, “ανέβαζε στο cloud ιδιόκτητο λογισμικό συμπεριλαμβανομένων και των pre-release updates για τα Windows 8, καθώς και το Microsoft Activation Server Software Development Kit (SDK.”
Φαίνεται βέβαια ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Kibkalo διέρρευσε αρχεία της εταιρείας στο Internet, καθώς υπάρχουν δημοσιευμένες φωτογραφίες από τους λογαριασμούς του στο Twitter που παρουσιάζουν προιόντα της εταιρείας, πριν την κυκλοφορία τους.

Ο Kibkalo συνελήφθη την Τετάρτη. Κατηγορείται για κλοπή εμπορικών μυστικών, και η πρώτη ακρόαση του από τις εισαγγελικές αρχές έχει προγραμματιστεί αυτή την εβδομάδα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS