ΑρχικήαπόψειςΗ απάντηση της NSA

Η απάντηση της NSA

Το PRISM δεν συλλέγει τα πάντα, αναφέρει η NSA, αλλά στοχεύει ύποπτες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμούς τηλεφώνου.

Σύμφωνα με τους κορυφαίους δικηγόρους της υπηρεσίας που συμμετείχαν σε δημόσια ακρόαση μπροστά από το Privacy and Civil Liberties Oversight Board, η υπηρεσία πληροφοριών δεν συλλέγει όλα τα δεδομένα που κυκλοφορούν, αλλά είχε προσαρμόσει το πρόγραμμα, ούτως ώστε να παρακολουθεί ή να αποκαλύπτει ύποπτους επικίνδυνους για τρομοκρατικές δραστηριότητες και άλλες απειλές της εθνικής ασφάλειας.

prism-nsa

“Ξέρουμε τι θέλουμε και το παίρνουμε, επειδή η συλλογή δεδομένων είναι στοχευμένη και όχι χύμα”, δήλωσε ο Robert Litt, γενικός σύμβουλος στο γραφείο του διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Δήλωσε επίσης ότι η υπηρεσία δεν συλλέγει λέξεις-κλειδιά ούτε σκανάρει τα emails ή άλλα μηνύματα που διακινούνται από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.

Το PRISM ήταν ένα από τα πρώτα προγράμματα της NSA που αποκάλυψε ο Edward Snowden. Οι δημοσιεύσεις τότε ανέφεραν ότι το πρόγραμμα PRISM συνέλεγε δεδομένα κατ’ευθείαν από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως την Google, τη Yahoo, το Facebook και τη Microsoft.

Αρκετούς μήνες αργότερα, τα στελέχη της NSA ισχυρίζονται ότι το PRISM δεν είναι το πρόγραμμα που συλλέγει τα πάντα όπως όλοι γνωρίζαμε ότι ήταν, αλλά ένα πολύ υπολογισμένο πρόγραμμα, και προσανατολισμένο στον στόχο, δηλαδή ύποπτους για τρομοκρατικές ενέργειες κλπ.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας αλλά και οι υπόλοιπες μυστικές υπηρεσίες, μάλλον προσπαθούν να ηρεμήσουν την κοινή γνώμη, καθώς οι δράσεις τους έχουν άμεσο κόστος, όχι τόσο πολύ στους ίδιους, αφού μάλλον συνεχίζουν να κάνουν την δουλειά τους, όσο στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.

Ποια σοβαρή εταιρεία, που σκέφτεται να βάλει τα δεδομένα της στο cloud, θα τολμήσει να το κάνει σε Αμερικάνικους servers; Έτσι η μυστική υπηρεσία, προσπαθεί να μας αποδείξει (;) υποστηρίζοντας ότι τα πράγματα δεν ήταν και τόσο άσχημα όσο φαινόταν και ότι τα προγράμματα ήταν στην πραγματικότητα κάτω από διεξοδική εποπτεία που φρόντιζε να τηρεί τον νόμο. (μάλλον σε λίγο θα πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη από την υπηρεσία)

Ενώ αυτό μπορεί να ήταν επίσημη ιστορία της NSA , η επιτροπή του Κογκρέσου για την επίβλεψη των κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών παραδέχθηκε να μην είναι εν γνώσει για πολλές δραστηριότητες της NSA , ενώ ο φύλακας του Πενταγώνου δήλωσε πρόσφατα ότι δεν είχε απολύτως καμία ιδέα για τη μάζα του οργανισμού συλλογή δεδομένων .

Βέβαια αξίζει να αναφέρουμε ότι στην ίδια ακρόαση, οι κορυφαίοι δικηγόροι της NSA, δήλωσαν ότι παρά τις επίσημες αρνήσεις από τις μεγάλες εμπλεκόμενες εταιρείες που ονομάζονται στα αρχεία που διέρρευσαν για το PRISM, οι εταιρείες γνώριζαν για το project. Αυτό που δεν ήξεραν, ήταν το όνομα του (PRISM), αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι είχαν παραδώσει τις ζητούμενες πληροφορίες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS