ΑρχικήinetΧρησιμοποιείτε Huawei; Η NSA έχει τον πηγαίο κώδικα των προιόντων της

Χρησιμοποιείτε Huawei; Η NSA έχει τον πηγαίο κώδικα των προιόντων της

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγορούσε δημοσίως την Κινέζικη κατασκευαστική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Huawei για κατασκοπεία τα τελευταία χρόνια.

Huawei

Κατά ειρωνικό τρόπο, έχει πλέον αποκαλυφθεί ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) διεξήγαγε μια μεγάλη επίθεση στον κυβερνοχώρο εναντίον της Κινεζικής κυβέρνησης και του δικτύου της εταιρείας Huawei, στις αρχές του 2009.

Σύμφωνα με τις αναφορές που βασίζονται σε διαβαθμισμένα έγγραφα που διέρρευσαν από τον Edward Snowden και δημοσιεύτηκαν από τους Times και το Der Spiegel, η NSA έχει διεισδύσει στους servers της κινέζικης εταιρείας τηλεπικοινωνιών στο πλαίσιο μιας επιχείρησης, με την κωδική ονομασία “Shotgiant.”

Η επιχείρηση Shotgiant διεξήχθη με τη συμμετοχή της CIA, του συντονιστή πληροφοριών του Λευκού Οίκου και του FBI. Στόχος της επιχείρισης ήταν να βρει μια σύνδεση μεταξύ της κινέζικης εταιρείας τηλεπικοινωνιών και του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στράτου της Κίνας. Η NSA κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στα emails πολλών εργαζόμενων της Κινέζικης εταιρείας για το σκοπό αυτό.

Στόχος της NSA, ήταν επίσης η παρακολούθηση των υπολογιστών και των τηλεφωνικών δικτύων της Huawei που πωλούνται σε άλλα έθνη. Σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν, η NSA έκλεψε τον πηγαίο κώδικα ορισμένων προϊόντων της κινέζικης εταιρείας τηλεπικοινωνιών, και από αυτόν ανακάλυψε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να κάνει τα προϊόντα της εταιρείας για να κατασκοπεύει τους πελάτες της στο εξωτερικό,  Ιράν, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Κένυα, και Κούβα. Εσείς έχετε κάποιο προϊόν της εταιρείας;

Οι νέες διαρροές δείχνουν ότι η NSA κατασκόπευε τον πρώην υπουργό Εμπορίου της χώρας, , τράπεζες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, καθώς και περισσότερες από 20 ομάδες hacking, που οι περισσότερες από τις μισές ήταν από μονάδες του Κινέζικου Στρατού ή του Ναυτικού.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS