ΑρχικήinetΘύμα κυβερνοπειρατείας το Boeing της Malaysia Airlines (?)

Θύμα κυβερνοπειρατείας το Boeing της Malaysia Airlines (?)

Καθώς το μυστήριο σχετικά με την εξαφάνιση της πτήσης της Malaysia Airlines συνεχίζεται, οι θεωρίες που διατυπώνονται για την τύχη του αεροπλάνου πληθαίνουν.

Malaysia Airlines
Malaysia Airlines

Και ενώ το ενδεχόμενο της αεροπειρατείας από κάποιον από τους επιβαίνοντες ή ακόμα και από τους ίδιους τους πιλότους είναι πολύ πιθανό, τα πιο πρόσφατα σενάρια κάνουν λόγο για απομακρυσμένη παραβίαση του κεντρικού συστήματος του αεροπλάνου από hackers.

Η Dr.Sally Leivesley, μια βρετανίδα εμπειρογνώμονας που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων, δήλωσε στην εφημερίδα Sunday Express, ότι οι hackers θα μπορούσαν να έχουν παραβιάσει το σύστημα ελέγχου πτήσης του αεροπλάνου, απενεργοποιώντας τις επικοινωνίες και προγραμματίζοντάς το ώστε να αλλάξει πορεία, να προσγειωθεί, ή ακόμα και να συγκρουστεί. Μια τέτοια επίθεση θα μπορούσε να έχει πραγματοποιηθεί μέσω κινητού τηλεφώνου ή μέσω USB.

Ωστόσο σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, η αλλαγή της πορείας του Boeing έγινε μέσα από το πιλοτήριο, και όχι απομακρυσμένα, και ενδεχομένως στην υπόθεση εμπλέκονται και οι πιλότοι της πτήσης MH370.

Πηγή: secnews.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS