ΑρχικήinetΣυγνώμη, το ATM σας τρέχει ακόμα Windows XP;

Συγνώμη, το ATM σας τρέχει ακόμα Windows XP;

Η λήξη της υποστήριξης των Windows XP συμπαρασύρει και τα ATM που ως γνωστό τρέχουν με το αρχαίο λειτουργικό της Microsoft. Θα αλλάξουν οι Τράπεζες λειτουργικά συστήματα στα ATMs;

atm windows xp

Η επικείμενη λήξη της υποστήριξης των Windows XP από την Microsoft Corp μπορεί να συμπαρασύρει και την ασφάλεια των συναλλαγών μέσω των ATM, αφού σε Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές ακόμα χώρες (και στην Ελλάδα) πολλά συστήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών. H Microsoft θα υποστηρίζει τα Windows 7 επί 6 χρόνια.Hardware, software, drivers και προσωπικό για τα Windows XP θα αρχίσουν να σπανίζουν, αυξάνοντας το κόστος της διατήρησης των συστημάτων στην 13χρονη έκδοση των Windows.
Με την μετάβαση στα Windows 7, τα Automated Teller Machines  θα αποκτήσουν δυνατότητες χειρισμού με την αφή -με το άγγιγμα περισσότερων από ένα δακτύλων (touch και multitouch), την δυνατότητα εναλλαγής οθονών με το σύρσιμο του δακτύλου (swipe), της εισαγωγής εντολών με διάφορες χειρονομίες, και την μετάβαση πάνω-κάτω σε εκτενείς αναφορές, την επιλογή αντικειμένων, την περιστροφή, το zoom-in και το zoom-out και άλλα.Αυτό σημαίνει ότι η αλλαγή θα είναι ορατή σε ένα Automated Teller Machine με Windows 7.
Μετά την λήξη της υποστήριξης των XP στις 8 Απριλίου, τα ΑΤΜ καθίστανται δυνητικά ευπαθή σε εισβολές από κενά ασφάλειας που θα ανακαλύπτονται, αλλά δεν θα διατίθενται patch για αυτά, με την εκάστοτε τράπεζα να αναλαμβάνει την ευθύνη για το απόρρητο των συναλλαγών.
Εάν θέλετε να ενημερωθείτε από την εκάστοτε εξυπηρέτηση πελατών τράπεζας για το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν τα ΑΤΜ της, σας ευχόμαστε… καλή τύχη!
Συνήθως, θα σας παραπέμψουν στο κατάστημα που είναι υπεύθυνο για το συγκεκριμένο ΑΤΜ που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Εάν έχουμε νεότερα, θα σας ενημερώσουμε.

In.gr Τεχνολογία

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS