ΑρχικήinetΣτροφή του Λευκού Οίκου στο Android;

Στροφή του Λευκού Οίκου στο Android;

Πάμε Android; Πιθανή αλλαγή φρουράς στον Λευκό Οίκο; Όχι, η αλλαγή φρουράς δεν αφορά τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα. Στη χειρότερη των περιπτώσεων όμως, ίσως τελικά αναγκαστεί να αποχωριστεί το αγαπημένο του BlackBerry.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, o Λευκός Οίκος φέρεται να εξετάζει την αντικατάσταση των συσκευών BlackBerry, που χρησιμοποιούνται σήμερα, με νέες συσκευές που θα ενσωματώνουν το λειτουργικό σύστημα Android.

android

Οι συσκευές που αξιολογούνται προέρχονται από τη Samsung και την LG Electronics. Την αξιολόγηση έχει αναλάβει η εσωτερική ομάδα τεχνολογικών θεμάτων του Λευκού Οίκου σε συνεργασία με την Υπηρεσία Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου, μία στρατιωτική μονάδα που είναι επιφορτισμένη με τις επικοινωνίες του εκάστοτε Προέδρου των ΗΠΑ.

Η πηγή της πληροφόρησης της εφημερίδας, η οποία φέρεται να είναι πρόσωπο κοντά στην ομάδα αξιολόγησης, υποστηρίζει ότι η διαδικασία είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο και θα περάσουν αρκετοί μήνες πριν γίνει η τελική επιλογή.

EPA
Οι παραπάνω εξελίξεις θα πρέπει να θεωρούνται εξαιρετικά αρνητικές για την ίδια την BlackBerry, η οποία πρόσφατα αναγκάστηκε να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων και περικοπές δαπανών για να μπορέσει να αντισταθμίσει τις συνεχιζόμενες ζημίες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και γενικότερα ο δημόσιος τομέας των ΗΠΑ, υπήρξε προνομιακός χώρος δραστηριοποίησης για την καναδική εταιρεία.

Αυτό συνέβαινε καθώς το λειτουργικό σύστημα της BlackBerry θεωρούνταν σαν το πλέον ασφαλές, μεταξύ των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων. Μάλιστα, η BlackBerry μόλις μερικά χρόνια πριν κατείχε μερίδιο αγοράς σχεδόν 50%, στην αγορά της βόρειας Αμερικής, έναντι του πενιχρού 0,6% που κατέχει σήμερα, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC.

Στην προσπάθειά του να αντιστρέψει το κλίμα, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, John Chen, δηλώνει ότι η δυναμική επάνοδος της BlackBerry στην προτίμηση του αμερικανικού δημόσιου τομέα, αποτελεί πλέον κορυφαία προτεραιότητα. Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η πρωτοβουλία δημιουργίας κέντρου καινοτομίας για την ασφάλεια των επικοινωνιών, που πρόκειται να δημιουργηθεί στην Ουάσιγκτον, εντός του έτους.

naftemporiki.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS