ΑρχικήinetΠοιο είναι το καλύτερο Anti-Virus, νέα tests από την AV-TEST

Ποιο είναι το καλύτερο Anti-Virus, νέα tests από την AV-TEST

To AV-TEST πραγματοποίησε μια νέα σειρά δοκιμών για να προσδιοριστεί το καλύτερο anti-virus για τα Windows 7. Αυτή τη φορά συμμετείχαν συνολικά 25 προϊόντα ασφάλειας, που συνεργάζονται με το νούμερο ένα λειτουργικό σύστημα στον κόσμο.

AV-TEST

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Security Essentials της Microsoft, που διατίθεται με δωρεάν άδεια χρήσης στα Windows, χρησιμοποιήθηκε σαν προϊόν αναφοράς και σύγκρισης για το νέο γύρο των δοκιμών. Το προϊόν της Microsoft έλαβε 0 από 6 βαθμούς για την προστασία, 4 από 6 για τις επιδόσεις, και 6 μονάδες για τη χρηστικότητα.

Εκτός από ένα προϊόν που έλαβε την πιστοποίηση, το AhnLab: V3 Internet Security 8.0, όλα τα άλλα είχαν σχετικά χαμηλές επιδόσεις κατά τη διάρκεια της δοκιμής και φυσικά η βαθμολογία δεν πήγε στα ύψη, γεγονός που δείχνει ότι η προστασία που προσφέρεται στους χρήστες είναι ελάχιστη.

Όσον αφορά την προστασία τώρα, τα προϊόντα ασφαλείας από της Trend Micro, G Data, McAfee, MicroWorld, F -Secure, Kaspersky, Qihoo, Bitdefender, και της Avira έλαβαν τις υψηλότερες βαθμολογίες.

Κανένα προϊόν δεν κατάφερε να πάρει τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία στις δοκιμές απόδοσης, αλλά το Norton Internet Security 2014 της Symantec, το Tencent PC Manager 8.5, το McAfee Internet Security 2014, το Kaspersky Internet Security 2014, το Qihoo 360 Internet Security 4.2, και το Bitdefender Internet Security 2014 απέσπασαν την υψηλότερη βαθμολογία.

Από την άποψη της χρηστικότητας, σχεδόν κάθε προϊόν anti-virus που συμμετέχε στις δοκιμές είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα, με την εξαίρεση του Comodo Internet Security Premium 6.3 και του Norman Security Suite Pro 10.1 που κατατάσσονται μεταξύ των προϊόντων με το χαμηλότερο σκορ.

Οι μεγάλοι νικητές του νέου γύρου των δοκιμών του AV-TEST είναι οι εφαρμογές Kaspersky Internet Security 2014 και Bitdefender Internet Security 2014, οι οποίες έλαβαν τις μεγαλύτερες βαθμολογίες για προστασία και χρηστικότητα και σκόραραν σχεδόν άψογα στις δοκιμές απόδοσης.

Το καλύτερο δωρεάν λογισμικό anti-virus της αγοράς είναι για άλλη μια φορά Avira Internet Security 2014, το οποίο έλαβε επίσης μια πολύ καλή βαθμολογία στη προστασία και τη χρηστικότητα, αλλά πήρε μόνο 3,5 βαθμούς από τους 6 για τις επιδόσεις. Τόσο το AVG όσο και το avast!Free Antivirus 2014 τρέχουν αρκετά καλά, αλλά στην περίπτωση του τελευταίου, οι τεχνικοί ασφαλείας του έδωσαν μονο 3 βαθμούς για την προστασία που παρέχεται στους καταναλωτές που το χρησιμοποιούν υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows 7 64bit.

“Κατά τη διάρκεια Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2014 αξιολογούσαμε συνεχώς 25 προϊόντα ασφαλείας, χρησιμοποιώντας τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις τους. Χρησιμοποιήσαμε πάντα την πιο πρόσφατη δημόσια διαθέσιμη έκδοση για όλα τα προϊόντα που δοκιμάσαμε. Τους κάναμε update και τα αφήσαμε να ενημερώνονται μόνα τους, από τα cloud services που χρησιμοποιούν.” δήλωσε η AV-TEST.

“Εστιάσαμε σε ρεαλιστικά σενάρια δοκιμών και δοκιμάσαμε τα προϊόντα ενάντια σε πραγματικές απειλές που κυκλοφορούν στο Internet. Τα προϊόντα έπρεπε να αποδείξουν τις ικανότητές τους, χρησιμοποιώντας όλα τα συστατικά και τα στρώματα προστασίας.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS