ΑρχικήinetΣτο Computer History Museum οι πηγαίοι κώδικες του MS-DOS και του Word

Στο Computer History Museum οι πηγαίοι κώδικες του MS-DOS και του Word

Η Microsoft κυκλοφόρησε σήμερα τον πηγαίο κώδικα των MS-DOS 1.1 και 2.0 καθώς και τον πηγαίο κώδικα του Microsoft Word για Windows 1.1a. Με τη βοήθεια του Μουσείου Ιστορίας Υπολογιστών, οι κώδικες της Microsoft θα είναι από σήμερα διαθέσιμοι στο κοινό.
MS-DOS

Το MS-DOS μετονομάστηκε από την έκδοση του 86-DOS, που γράφτηκε από τον Tim Paterson του Seattle Computer Products και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 1980. Η Microsoft προσέλαβε τον Paterson το Μάιο του 1981, και αγόρασε το 86-DOS 1.10 για 75.000 δολάρια τον Ιούλιο. Αμέσως μετά το μετονόμασε σε MS-DOS. Η Microsoft κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση του Microsoft Word 1983 που ήταν βασισμένη σε DOS το 1983. Το 1989, το Word των Windows κατάφερε, εντός τεσσάρων ετών, να παράγει πάνω από τα μισά έσοδα της παγκόσμιας αγοράς εφαρμογών επεξεργασίας κειμένου.

“Χάρη στο Computer History Museum, αυτά τα σημαντικά κομμάτια πηγαίου κώδικα θα διατηρηθούν και θα διατίθενται στη διάθεση του κοινού” ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Roy Levin της Microsoft Research.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS