ΑρχικήinetΜετονομάζεται η πλατφόρμα Azure της Microsoft

Μετονομάζεται η πλατφόρμα Azure της Microsoft

Η Microsoft πρόκειται να προχωρήσει σε μετονομασία της υπηρεσίας cloud computing, από «Windows Azure» σε «Microsoft Azure», σε μία κίνηση αποδέσμευσης της υπηρεσίας από το branding των Windows.

cloud-computing

Την αποκάλυψη έκανε η ιστοσελίδα ZDNet, η οποία σημειώνει ότι η νέα ονομασία της πλατφόρμας θα ξεκινήσει να χρησιμοποιείται από τις 3 Απριλίου, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου Build, στο Σαν Φρανσίσκο.

Η μετονομασία της πλατφόρμας Azure και η «απομάκρυνσή» της από τα Windows, φέρεται να αντανακλά και την πρόθεση να γίνει σαφές ότι η πλατφόρμα cloud computing είναι ευρύτερα διαθέσιμη, πέρα από λειτουργικά συστήματα. Άλλωστε το Azure αποτελεί ένα από τα επιτυχημένα προϊόντα της Microsoft, κυρίως γιατί δεν έχει περιορισμούς σε ότι αφορά τα λειτουργικά συστήματα.

Η πλατφόρμα cloud computing Azure της Microsoft, επιτρέπει στους developers να φτιάξουν, να αναπτύξουν και να διαχειριστούν εφαρμογές στο cloud. Η πλατφόρμα υποστηρίζει εργασία και σε λειτουργικά συστήματα Linux, ενώ παράλληλα υποστηρίζει και την πλατφόρμα Xbox One.

Η κίνηση αυτή είναι σε απόλυτη αρμονία με τις αρχικές δηλώσεις του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, Satya Nadella, ο οποίος είχε τονίσει ότι η Microsoft θα έχει ένα μέλλον που θα διαπερνά πλατφόρμες και λειτουργικά συστήματα. Επιπρόσθετα, η έμπρακτη υποστήριξη ενός ανοικτού οικοσυστήματος εφαρμογών για συσκευές και υπηρεσίες, συνεπάγεται τη μετονομασία υπηρεσιών, ώστε να είναι και να φαίνονται «ανοικτές» προς όλους. Στην ίδια στρατηγική στροφή της εταιρείας εντάσσεται και η επικείμενη ανακοίνωση της σουίτας «Microsoft Office on iPad».

Πηγή: naftemporiki.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS