ΑρχικήinetΤο Twitter κατέθεσε αγωγές κατά της απόφασης Erdogan

Το Twitter κατέθεσε αγωγές κατά της απόφασης Erdogan

Μόλις ανακοινώθηκε ότι το Twitter κατέθεσε αγωγές σε διάφορα τουρκικά δικαστήρια κατά της απόφασης της Τούρκικης κυβέρνησης που απαγόρευσε τη πρόσβαση στην ιστοσελίδα. Η κίνηση αυτή έρχεται την ίδια ημέρα που το διοικητικό δικαστήριο της Άγκυρας διέταξε την αναστολή της απαγόρευσης.

twitter-sues-turkey-ban

“Επί έξι μέρες η τουρκική κυβέρνηση μπλοκάρει την πρόσβαση στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Όλο αυτό το διάστημα, έχουμε εμπλακεί σε συζητήσεις με τις τουρκικές αρχές για να τους ενημερώσουμε για την πολιτική της πλατφόρμας και πως δουλεύει, προσπαθώντας να ισορροπήσουμε την κατάσταση” δήλωσε στην Hurriyet Daily ο γενικός σύμβουλος του κοινωνικού δικτύου, Vijaya Gadde, όπως αναφέρει το επίσημο blog της κοινωνικής πλατφόρμας.

Το κοινωνικό δίκτυο, δήλωσε ότι σήμερα Τετάρτη κατέθεσε αγωγές σε διάφορα τουρκικά δικαστήρια για να “αμφισβητήσει την απαγόρευση της πρόσβασης στο Twitter, έχοντας σαν σύμμαχους τους Τούρκους δημοσιογράφους, νομικούς εμπειρογνώμονες, τους Τούρκους πολίτες και τη διεθνή κοινότητα που ζητούν επίσημα την άρση της απαγόρευσης.”

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση το διοικητικό δικαστήριο της Άγκυρας, εξέδωσε απόφαση για αναστολή της απαγόρευσης που ισχύει από την περασμένη βδομάδα από την αρχή τηλεπικοινωνιών της χώρας (TIB), αναφέρει το RT.

Μόλις η TIB ενημερωθεί από το δικαστήριο, η απαγόρευση αναμένεται να αρθεί. Η αρχή δίνει προθεσμία 30 ημερών για να εφαρμόσουν την απόφαση ή να προσφύγουν στο Εφετείο για να προσβάλουν την δικαστική απόφαση, όπως ανέφρε μια πηγή από το γραφείο του πρωθυπουργού στο Reuters.

To δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο των ακτιβιστών, (έχουμε ξαναδεί εξεγέρσεις μέσω της υπηρεσίας, βλέπε Συρία και Αίγυπτο) έχει στο πλευρό του την κοινή γνώμη. Αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ μεγάλο όπλο κατά των μέτρων της κυβέρνησης Erdogan, που αισθάνεται την “καρέκλα” να τρίζει.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS