Αρχικήinet759€ η τιμή του Samsung Galaxy S5 στην Ελλάδα

759€ η τιμή του Samsung Galaxy S5 στην Ελλάδα

Στις 11 Απριλίου και με προτεινόμενη τιμή λιανικής 759€ (για την έκδοση των 16 GB) θα κυκλοφορήσει το Samsung Galaxy S5 στην χώρα μας. Αυτό ανακοίνωσε η ελληνική αντιπροσωπεία του κορεατικού κολοσσού, στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου στη χώρα μας, για τους εκπροσώπους του Τύπου.

samsung-galaxy-s5-thumb-large

Η Samsung λανσάρει τη νέα «ναυαρχίδα» της με κεντρικό μήνυμα «My Life Powered by Samsung Galaxy S5», δίνοντας έμφαση στις καινοτομίες που ενσωματώνει το smartphone για να κάνει την καθημερινότητα του χρήστη πιο ευχάριστη και απλή. Μια τέτοια καινοτομία αφορά την κατασκευή του S5, χάρις στην οποία η συσκευή φέρει πιστοποίηση IP67 και είναι ανθεκτική στο νερό και τη σκόνη.

Όσον αφορά την ασφάλεια, το καινούριο μοντέλο ενσωματώνει έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για το «ξεκλείδωμά» του, ο οποίος μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί από οποιαδήποτε τρίτη application. Σύμφωνα μάλιστα με τους εκπροσώπους της Samsung, αρκετοί προγραμματιστές σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν τις εφαρμογές τους, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους τις χρησιμοποιούν να επιβεβαιώνουν με αυτό τον τρόπο την ταυτότητά τους.

Παράλληλα, στο S5 έχουν ενσωματωθεί αισθητήρες που μετρούν μια σειρά από βιομετρικά δεδομένα – όπως, για παράδειγμα, ένα τσιπ στην «πλάτη» του τηλεφώνου, το οποίο μετρά τους σφυγμούς. Τα δεδομένα από όλους αυτούς τους αισθητήρες συγκεντρώνονται στην αναβαθμισμένη πλατφόρμα S Health 3.0, που μπορεί να αναλάβει ρόλο «προσωπικού προπονητή», παρακολουθώντας τη φυσική άσκηση του χρήστη.

Η κορεατική εταιρεία έδωσε επίσης έμφαση στη γρήγορη ασύρματη σύνδεση της συσκευής, η οποία υποστηρίζει τις πιο προηγμένες γενιές δικτύων κινητής τηλεφωνίας και τα πιο πρόσφατα πρωτόκολλα Wi-Fi. Μάλιστα, με τη λειτουργία «Download Booster», το S5 μπορεί να αξιοποιεί παράλληλα τις συνδέσεις Wi-Fi και 4G, για ακόμη πιο γρήγορο «κατέβασμα» αρχείων.
Αναβαθμισμένες είναι επίσης οι φωτογραφικές επιδόσεις του S5, το οποίο είναι εξοπλισμένο με κύρια κάμερα ανάλυσης 16 Megapixel , η οποία μπορεί αν εστιάζει σε μόλις 0,3 δευτερόλεπτα. Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία, ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει τη φωτογραφική στην «έξυπνη λειτουργία», ώστε να επιλέγει τις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις για κάθε εικόνα, αφότου πραγματοποιήσει τη λήψη.

Όπως είναι φυσικό, η νέα «ναυαρχίδα» της Samsung υπόσχεται επιπλέον κορυφαίες επιδόσεις, καθώς έρχεται με τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 801 της Qualcomm και μνήμη RAM 2 GB.

Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκαν επίσης τα νέα προϊόντα της κορεατικής εταιρείας στην κατηγορία των «wearable», τα οποία θα κάνουν κι αυτά την εμφάνισή τους στις 11 Απριλίου στην ελληνική αγορά. Έτσι, τα «έξυπνα» ρολόγια Gear 2 και Gear 2 Neo θα πωλούνται στα 299 και 199 ευρώ αντίστοιχα.

Εκτός από τον ρόλο «τερματικών» του τηλεφώνου, τα δύο smartwatch βασίζονται στο λειτουργικό Tizen ώστε να μπορούν να «τρέξουν» ανεξάρτητα εφαρμογές, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν MP3 player.

Στις 11 Απριλίου θα ξεκινήσει η διάθεση και του Gear Fit, του fitness tracker της Samsung το οποίο θα πωλείται στα 119 ευρώ.

kathimerini.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS