ΑρχικήinetMicrosoft : δεν θα παραβιάσουμε τα e-mail σας ξανά

Microsoft : δεν θα παραβιάσουμε τα e-mail σας ξανά

Μία εβδομάδα μετά που μάθαμε ​​ότι η Microsoft ανακάλυψε ποιος διένεμε τα προϊόντα της πριν την επίσημη κυκλοφορία τους ανοίγοντας τον Hotmail λογαριασμό του, η εταιρεία δήλωσε ότι θα ενημερώσει τους όρους χρήσης της υπηρεσίας.

digital security

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα έρχεται σε επαφή με τις Αρχές, αν χρειάζεται να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός χρήστη για λόγους ασφαλείας, αντί να το κάνει κρυφά, όπως το έκανε μέχρι τώρα. Το νέο ήρθε από μια δημοσίευση της εταιρείας στο blog της, την Παρασκευή.

“Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε περαιτέρω το ζήτημα αυτό, και το αποτέλεσμα των συζητήσεων που είχαμε μεταξύ μας, με νομικές ομάδες και άλλους εμπειρογνώμονες, ήταν να αποφασίσουμε να λάβουμε ένα επιπλέον βήμα και να κάνει μια σημαντική αλλαγή στους όρους του απορρήτου μας” έγραψε ο Brad Smith στέλεχος της εταιρείας.

“Με άμεση ισχύ, αν λάβουμε πληροφορίες που δείχνουν ότι κάποιος χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μας για την διακίνηση κλεμμένων αρχείων, η Microsoft, δεν θα επιθεωρήσει το περιεχόμενο του πελάτη,” ανέφερε.

[one_third]“Αντί για αυτό, θα παραπέμπουμε το θέμα στις Αρχές, εάν απαιτείται περαιτέρω δράση”.[/one_third]

“Αντί για αυτό, θα παραπέμψει το θέμα στις Αρχές, εάν απαιτείται περαιτέρω δράση”.

Η Microsoft ανέφερε ότι θα ενημερώσει τους όπυς χρήσης της υπηρεσίας με αυτή την αλλαγή κατά τους επόμενους μήνες, έτσι ώστε να είναι “σαφές στους καταναλωτές και μια δέσμευση από τη Microsoft.”

Ο Smith δήλωσε επίσης, πως σε μια μετά Snowden εποχή, η Microsoft υποστηρίζει ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να βασίζονται σε επίσημες νομικές διαδικασίες και το κράτος δικαίου για τις δραστηριότητες επιτήρησης.

Με καλή τη πίστη είναι μια πολύ καλή αρχή από την εταιρεία που μετά αό τις αποκαλύψεις της περασμένης βδομάδας βρέθηκε εκτεθειμένη σε όλο τη διαδικτυακή κοινότητα. Το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία, αν σκεφτεί κανείς ότι η εταιρεία από το Redmond κατηγορούσε την Google για τις πρακτικές παρακολούθησης της στα e-mail των χρηστών της, αναφέροντας πολλές φορές ότι παραβιάζει προσωπικές ελευθερίες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS