ΑρχικήinetΗ AMD ανακοινώνει το «Project SkyBridge»

Η AMD ανακοινώνει το «Project SkyBridge»

Η AMD ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία μίας νέας κατηγορίας επεξεργαστών που θα συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των 64-bit x86 με τα ARM SoC, σαν αποτέλεσμα του προγράμματος SkyBridge.

i-amd-anakoinonei-to-project-skybridge

Το εν λόγω πρόγραμμα επιχειρεί να παντρέψει δύο διαφορετικές αρχιτεκτονικές κατασκευής επεξεργαστών, επιτρέποντας σε κάθε ένα από τα διαφορετικά σχέδια να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα ίδια motherboard, με ελάχιστες ή καθόλου αλλαγές.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η καλύτερη «προετοιμασία» της εταιρείας απέναντι στα νέα προϊόντα που πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε, η ΑMD τα τελευταία χρόνια έχει συνεχείς απώλειες λόγω της συνεχιζόμενης συρρίκνωσης της αγοράς επεξεργαστών για κλασσικούς επεξεργαστές. Παράλληλα, υπολείπεται σημαντικά και της Intel, κύριας ανταγωνίστριάς της.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 27 Σεπτεμβρίου 2024, 16:44 16:44

Η ΑMD μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσία στην αγορά επεξεργαστών για φορητές συσκευές και καθώς θα συνεχίσει να κινείται πρωτίστως στα παραδοσιακά PC και στους servers, σχεδιάζει μέσω του προγράμματος SkyBridge να εισέλθει σταδιακά και σε αυτό το κομμάτι της αγοράς.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έλαβε και την άδεια κατασκευής επεξεργαστών αρχιτεκτονικής ARM, από τη βρετανική εταιρεία ARM, της οποίας οι επεξεργαστές χαμηλής ενέργειας χρησιμοποιούνται ευρέως σε smartphones, tablets και σε servers χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS