ΑρχικήinetAutodesk: Ετοιμάζει το «Android» των 3D εκτυπωτών

Autodesk: Ετοιμάζει το «Android» των 3D εκτυπωτών

Η δημιουργία μίας πλατφόρμας λογισμικού η οποία θα κάνει στους 3D εκτυπωτές ό,τι το λειτουργικό Android στα smartphones είναι ο στόχος της Autodesk.

Autodesk

Σε δημοσίευσή του στο Ίντερνετ, ο Καρλ Μπας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ανακοίνωσε την ανοικτή πλατφόρμα software για 3D printing, Spark, η οποία θα κάνει «πιο αξιόπιστη, αλλά και πιο απλή την εκτύπωση 3D μοντέλων, και ευκολότερο τον έλεγχο πάνω στο πώς το μοντέλο εκτυπώνεται».

Παράλληλα, προανήγγειλε την κυκλοφορία ενός εκτυπωτή ο οποίος θα λειτουργήσει ως «εφαρμογή αναφοράς» για το Spark. «Θα επιδείξει τη δύναμη της πλατφόρμας Spark και θα θέσει ένα σημείο αναφοράς για την εμπειρία της 3D εκτύπωσης. Μαζί, θα παρέχουν τα δομικά υλικά που οι σχεδιαστές προϊόντων, οι κατασκευαστές hardware, οι developers λογισμικού και οι επιστήμονες υλικών θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να εξερευνήσουν τα όρια της τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης».

Το Spark θα είναι ανοικτό και ελεύθερα διαθέσιμο όσον αφορά στις άδειες σε κάθε ενδιαφερόμενο. Αντίστοιχα και ο εκτυπωτής, τα σχέδια του οποίου θα είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό για περαιτέρω ανάπτυξη και πειραματισμό. Ο εκτυπωτής θα μπορεί να χρησιμοποιήσει μία ευρεία γκάμα υλικών, τόσο από την Αutodesk όσο και από άλλους. «Προσβλέπουμε στην εξερεύνηση νέων υλικών» συμπληρώνει ο Μπας.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Αutodesk, μέσα στους επόμενους μήνες η εταιρεία θα συνεργαστεί με κατασκευαστές hardware με σκοπό την ενσωμάτωση της πλατφόρμας Spark σε υπάρχοντες και μελλοντικούς εκτυπωτές. Τόσο το Spark, όσο και ο εκτυπωτής, θα καταστούν διαθέσιμα αργότερα μέσα στο 2014.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS