ΑρχικήsecurityJihad για hackers με θύμα το NotePad ++

Jihad για hackers με θύμα το NotePad ++

Ένα online γκέτo αναπτύσσεται μεταξύ ισλαμιστών και φιλοδυτικών hackers. Οι Ανώνυμος πριν από μέρες ξεκίνησαν το #OpCharlieHebdo σαν αντίδραση στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι Δυτικοί ακτιβιστές αυτή τη στιγμή προσπαθούν να εξαφανίσουν τους λογαριασμούς των μουσουλμάνων από το Twitter, καθώς και να χτυπήσουν ιστοσελίδες που σχετίζονται με την τρομοκρατία.Anonymous Hackers Attack ISIS

Οι anons διεκδικούν την πρώτη επιτυχία τους με ένα χτύπημα εναντίον της ιστοσελίδας ansar-alhaqq.net, ένα Γαλλόφωνο Jihad forum.

Σαν απάντηση οι ισλαμιστές hackers κατάφεραν να παραμορφώσουν αρκετές γαλλικές ιστοσελίδες. Μια ομάδα, η οποία αυτοαποκαλείται United Islamic Cyber Force, χλεύασε τους Anonymous σε διάφορες παραμορφώσεις και καλεί άλλους μουσουλμάνους hackers να συμμετάσχουν στην hacking εκστρατεία “OpFrance.”

Η ομάδα United Islamic Cyber Force (uicforce) και άλλες παρόμοιες, όπως την πιο οργανωμένη ομάδα FallaGa, που συστάθηκε το 2013, έχουν καταφέρει σημαντικά χτυπήματα σε Γαλλικές ιστοσελίδες.

Ένα αξιοσημείωτο θύμα είναι η ιστοσελίδα της open source εφαρμογής Notepad ++, η εξόργισε τους μουσουλμάνους hackers επειδή κυκλοφόρησε μία έκδοση του λογισμικού της που ανέφερε: “Je suis Charlie.” Η ιστοσελίδα αποκαταστάθηκε γρήγορα, αλλά το γεγονός μας αφήνει πολλά ερωτήματα καθώς η αναφορά ενός Je Suis Charlie δεν προσβάλει τον προφήτη των ισλαμιστών. Μάλλον έχουμε φτάσει εποχές που η ελευθερία του λόγου δεν είναι δικαίωμα.

Τα defacements είναι συνήθως το online ισοδύναμο των βανδαλισμών, αφού ο στόχος είναι η πλήρης καταστροφή της ιστοσελίδας. Φυσικά μια τέτοια επίθεση μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρή αν οι hackers “φυτέψουν” κακόβουλο λογισμικό στην ιστοσελίδα που παραβίασαν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS