ΑρχικήsecurityPayPal: 3 συμβουλές για την προστασία των ηλεκτρονικών σας δεδομένων

PayPal: 3 συμβουλές για την προστασία των ηλεκτρονικών σας δεδομένων

PayPal: Νέο έτος, μεγαλύτερη ασφάλεια: Τρεις χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη προστασία των οικονομικών σας δεδομένων το 2015

Από: Tomer Barel, Επικεφαλής Διαχείρισης Κινδύνων

paypal security PayPal PayPal

Καθώς διανύουμε ακόμα τους πρώτους μήνες του 2015, μπορεί να αναρωτιέστε εάν θα συνεχίσετε ή όχι να επιδιώκετε τους στόχους που έχετε βάλει για την νέα χρονιά. Ενδέχεται να έχετε ήδη αποφασίσει να επικεντρωθείτε σε έναν καινούργιο στόχο ή να μην έχετε καν θέσει κάποιον ακόμα, σε κάθε περίπτωση πάντως ένα πλάνο που αξίζει να προσθέσετε στη λίστα σας και να το διατηρήσετε όλο το χρόνο είναι η διασφάλιση της προστασίας των οικονομικών σας δεδομένων.

Σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Κλοπής Ταυτότητας (Identity Theft Resource Center), το 2014 αναφέρθηκαν 783 περιστατικά παραβίασης ασφάλειας και προσωπικών στοιχείων, θέτοντας σε κίνδυνο περισσότερους από 82 εκατομμύρια καταναλωτές και ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις. Από τις 783 διαρροές, οι 43 σχετίζονταν με τράπεζες και κάρτες, αποκαλύπτοντας προσωπικές πληροφορίες οικονομικού περιεχομένου με θύματα πάνω από  1,1 εκατομμύρια ιδιώτες.

Παρότι οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και έμποροι έχουν ως πρώτιστη προτεραιότητά τους την ασφάλεια, οι καταναλωτές ούτως ή άλλως οφείλουν να εξοπλιστούν με τις πλέον ενημερωμένες μεθόδους προστασίας πληρωμών. Για αυτόν το λόγο, η PayPal προτείνει μια λύση για την προστασία των οικονομικών πληροφοριών σας, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Αυτές είναι τρεις βασικές συμβουλές για να διασφαλίσετε εφ’όρου ζωής την προστασία των οικονομικών σας δεδομένων:

Υιοθετήστε το Mobile Wallet (ψηφιακό πορτοφόλι). Το ψηφιακό πορτοφόλι, εκτός του ότι δεν βαραίνει τις τσέπες σας όταν φεύγετε από το σπίτι, σας αποδεσμεύει από το άγχος κατά την υλοποίηση των συναλλαγών σας. H PayPal προσφέρει στους καταναλωτές ένα από τα ασφαλέστερα ψηφιακά πορτοφόλια παγκοσμίως, όπου όλες οι συναλλαγές παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο και προστατεύονται με εξελιγμένη μέθοδο κρυπτογράφησης. Καθώς οι υπηρεσίες της PayPal δεν απαιτούν τη χρήση συγκεκριμένων συσκευών με τις αντίστοιχες προδιαγραφές και δεσμεύσεις, το ψηφιακό πορτοφόλι μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει με συσκευές Android, Blackberry και IPhone, καθιστώντας έτσι εύκολο για οποιονδήποτε να πραγματοποιήσει σχεδόν οπουδήποτε ασφαλείς συναλλαγές μέσω του κινητού τηλεφώνου.

Προστατέψτε τις συσκευές σας με κωδικούς ασφαλείας. Όσο περισσότερο αυξάνεται ο αριθμός των συναλλαγών μέσω κινητών τηλεφώνων, τόσο θα πρέπει να αυξάνεται αντίστοιχα και ο βαθμός ασφάλειας στη διαδικασία αποθήκευσης στις συσκευές μας των δεδομένων που σχετίζονται με οικονομικά στοιχεία. Παρόλο που τα ψηφιακά πορτοφόλια προσφέρουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας, η πιθανότητα κλοπής ή απώλειας του κινητού μας τηλεφώνου εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Η πιο ασφαλής λύση προστασίας του κινητού σας τηλεφώνου και του πολύτιμου περιεχομένου του, είναι να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης που δεν επιτρέπει σε κανέναν τρίτο να το ξεκλειδώσει. Όλα τα κινητά τελευταίας τεχνολογίας προσφέρουν αυτή την υπηρεσία για προσωπικό κωδικό πρόσβασης – μερικά μάλιστα διαθέτουν ακόμα και την τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων – και ο χρόνος εγκατάστασης διαρκεί λιγότερο από πέντε λεπτά.

Επιλέξτε τους Πλέον Ασφαλείς Τρόπους Πληρωμής.

Όταν κάποιος προβαίνει σε μια online αγορά, συχνά ανησυχεί για το ρίσκο κοινοποίησης των στοιχείων της πιστωτικής κάρτας και ξεχνά τις λοιπές μεθόδους πληρωμής. Η PayPal είναι μια ασφαλής εναλλακτική για τις διαδικτυακές πληρωμές ή για την πληρωμή σε φυσικά καταστήματα με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Η υπηρεσία προσφέρεται άλλωστε ως τρόπος πληρωμής σε εκατομμύρια δημοφιλείς ιστοσελίδες.

Τέλος, είναι πάντοτε σημαντικό να είστε σίγουροι ότι είναι ασφαλής η ίδια η ιστοσελίδα από όπου ψωνίζετε. Ένας εύκολος τρόπος να ελέγξετε την ασφάλεια του site είναι να ρίξετε μια ματιά στο URL του εν λόγω ιστότοπου. Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις ξεκινούν πάντα με το HTTP (Hypertext Transfer Protocol / Πρωτόκολλο Μεταφοράς Υπερκειμένου). Το γράμμα ‘S‘ στο τέλος – ‘HTTPS‘ – αναφέρεται στην ‘ασφάλεια’ και υποδεικνύει ότι η ιστοσελίδα διαθέτει ένα συμπληρωματικό επίπεδο δυνατοτήτων ασφαλείας, επιτρέποντας την ασφαλή κοινοποίηση στοιχείων πληρωμής. Πιθανώς να δείτε και ένα εικονίδιο σε σχήμα λουκέτου μπροστά από το URL, ως έξτρα σήμανση ασφαλείας του εκάστοτε website.

Είναι λογικό να θεωρείτε ότι έχετε πολλά να σκεφτείτε προτού προβείτε σε μια απλή αγορά, είναι όμως πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι η ασφάλεια των οικονομικών σας δεδομένων αξίζει το χρόνο σας. Στο πνεύμα της Νέας Χρονιάς, καθώς και του Κινέζικου Νέου Έτους που ξεκινά στις 19 Φεβρουαρίου, τώρα είναι η πιο κατάλληλη περίοδος να αγκαλιάσετε τις αλλαγές αυτές και να μη σταματήσετε να λαμβάνετε τα σωστά μέτρα που θα σας εξασφαλίσουν μια μακριά, ασφαλέστερη και τεχνολογικά προηγμένη ψηφιακή ζωή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS