ΑρχικήsecurityHack επιτρέπει την εγκατάσταση των Windows 10 σε όλα τα Lumia

Hack επιτρέπει την εγκατάσταση των Windows 10 σε όλα τα Lumia

Η Microsoft πρόσφατα κυκλοφόρησε το λειτουργικό Windows 10 Technical Preview για Phones αλλά το διαθέτει μόνο για έξι smartphones από τα οποία κανένα δεν είναι high-end. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό δεν άρεσε σε κανένα και έτσι η διαδικτυακή κοινότητα άρχισε να αναζητεί μεθόδους εγκατάστασης της ενημερωμένης έκδοσης σε μη συμβατά smartphones.windows 10

O RustyGrom είναι ένα μέλος των XDA Forums και φαίνεται ότι ανακάλυψε έναν τρόπο για την αναβάθμιση του Lumia 1520 σε Windows 10 Technical Preview για Phones.

Πριν μπούμε σε λεπτομέρειες θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι αν σκέφτεστε να κάνετε την αναβάθμιση, θα πρέπει να προχωρήσετε με δική σας ευθύνη καθώς δεν θα έχετε επίσημη υποστήριξη από την Microsoft, αν κάτι δεν πάει καλά.

Αν μετά από αυτό θέλετε ακόμα να προχωρήσετε στο hack καλό θα ήταν να γνωρίζετε πως λειτουργεί. Η αναβάθμιση είναι δυνατή με το FiddleCore app που παρακολουθεί τη κυκλοφορία και μπλοκάρει το διακομιστή της Microsoft WPflights που ελέγχει την εφαρμογή Insider, η οποία είναι απαραίτητη για την εγκατάσταση μιας νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος.

Η εφαρμογή Insider επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργαστούν τις πληροφορίες του μητρώου, και έτσι είναι δυνατόν να αλλάξετε το μοντέλο και την τοποθεσία του κινητού σας. Λάβετε υπόψη ότι smartphones γίνονται από κατασκευαστές όπως τη Samsung ή την HTC θα χρειαστούν εντελώς διαφορετικές ρυθμίσεις για να εγκαταστήσετε τα Windows 10 Technical Preview για Phones.

Ακολουθήστε τα βήματα:

1. Κάντε Reset στο Lumia smartphone σας χρησιμοποιώντας το Windows Phone recovery. Μην κάνετε καμία ρύθμιση (δεν χρειάζεται καν να συνδεθείτε), αλλά περιμένετε μέχρι το τέλος και να κάνετε επαναφορά (restore) όταν πια έχετε τα Windows 10.

2. Εγκαταστήστε την εφαρμογή Windows Insider application στο τηλέφωνο σας.

3. Τρέξτε την εφαρμογή, και από το about options πάρτε ένα screenshot από τις ρυθμίσεις σας, γιατί θα το χρειαστείτε αργότερα.

4. κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή WPInsidersHacks στον υπολογιστή σας.

5. Τρέξτε την εφαρμογή WPInsiderHacks στον υπολογιστή και βεβαιωθείτε ότι θα της δώσετε πρόσβαση να παρακάμπτει το Windows firewall.

6. Στη συνέχεια, συνδεθείτε στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi που είναι συνδεμένος ο υπολογιστής σας και επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις για τη σύνδεση Wi-Fi ενεργοποιώντας το Proxy που θα χρησιμοποιεί τη διεύθυνση IP του υπολογιστή και την θύρα 8877.

7. Ανοίξτε τον Internet Explorer στο τηλέφωνο σας και γράψτε τη διεύθυνση

http://[pc.ip.add.ress]:8877

όπου [pc.ip.add.ress] είναι η διεύθυνση IP του υπολογιστή που τρέχει την εφαρμογή WPInsidersHacks.

8. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κάτω μέρος του root certificate

9. Όταν σας ζητηθεί κάντε κλικ για να εγκαταστήσετε το πιστοποιητικό και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK για επιβεβαίωση.

10. Τρέξτε την εφαρμογή Windows Insider και πατήστε το “Get preview builds.”

11. Επιλέξτε την προσαρμοσμένη ενέργεια που θέλετε να τρέξει (για παράδειγμα Set to ATT Lumia 635 και κάντε κλικ στο βέλος που βρίσκεται στο κάτω μέρος.

12. Αποδοχή του παράθυρου που θα ανοίξει και κάντε check το κουτάκι στο κάτω μέρος (η εφαρμογή θα πρέπει να κλείσει).

13. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σωστές ρυθμίσεις του διακομιστή μεσολάβησης και να τρέξτε ξανά την εφαρμογή Insider.

14. Για άλλη μια φορά, πατήστε το “Get preview builds” και συνδεθείτε με το λογαριασμό της Microsoft.

15. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου και να ελέγξετε για ενημερώσεις. Αν είστε τυχερός, τα Windows 10 Technical Preview για Phones θα εμφανιστούν και θα μπορείτε να τα εγκαταστήσετε. Λάβετε υπόψη ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, θα σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε τα Windows Phone 8.1 πρώτα και, στη συνέχεια, τα Windows 10.

16. Τέλος, πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις και κάντε ακόμα μία επαναφορά. Στη συνέχεια, συνδεθείτε με το τηλέφωνο και αφήστε το να επαναφέρει τα προηγούμενα δεδομένα σας.

Αυτή η μέθοδος έχει δοκιμαστεί και δουλεύει σε Lumia 1520 και Lumia 635.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS