ΑρχικήinetAmazon: εγκρίθηκε η πρώτη άδεια μεταφοράς προϊόντων με drones

Amazon: εγκρίθηκε η πρώτη άδεια μεταφοράς προϊόντων με drones

Ένα μεγάλο νομικό εμπόδιο κατάφερε να ξεπεραστεί από την Amazon σήμερα. Στο μέλλον η εταιρεία θα μπορεί να διακινεί τα προϊόντα της με drones ή με μίνι μη επανδρωμένα αεροσκάφη όπως είναι ο Ελληνικός όρος. Η FAA τελικά χορήγησε στην εταιρεία μια πειραματική άδεια (πειραματικό πιστοποιητικό αξιοπλοΐας) για τα drones που χρησιμοποιεί στις παράδοσής της.amazon drones

Η εταιρεία από σήμερα θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάτω από 400 πόδια με την προϋπόθεση να μετεωρολογικές συνθήκες να επιτρέπουν την ορατότητα του σκάφους. Αυτό είναι προαπαιτούμενο για τους πιλότους των drοnes της Amazon να έχουν οπτική επαφή line-of-sight με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το πειραματικό πιστοποιητικό που χορηγήθηκε, η Amazon υποχρεούται να παρέχει μηνιαία στοιχεία των πτήσεων που πραγματοποιεί στην FAA. Τα μηνιαία στοιχεία θα συμπεριλαμβάνουν τον αριθμό των πτήσεων, το χρόνο άσκησης καθηκόντων των πιλότων, δυσλειτουργίες υλικού και λογισμικού, παρεκκλίσεις από τις οδηγίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ή την απώλεια τυχόν ελέγχου των drοnes.

Φίνεται ότι οι κανονισμοί της FAA είναι πάρα πολύ αυστηροί, αλλά η Amazon απέκτησε την πρώτη άδεια μεταφοράς προϊόντων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS