ΑρχικήinetΜόλις 13 χαρακτήρες μπορούν να κρασάρουν το Chrome σε Mac

Μόλις 13 χαρακτήρες μπορούν να κρασάρουν το Chrome σε Mac

Μία παράξενη μικρή ιδιορρυθμία της Apple είναι υπεύθυνη για το κρασάρισμα του προγράμματος περιήγησης Chrome όταν αυτό τρέχει σε ένα υπολογιστή Mac, απλά με την αναγραφή μόλις δεκατριών συγκεκριμένων χαρακτήρων.chrome crash

Μια σειρά από 13 χαρακτήρες (όπως φαίνεται είναι στην ασσυριακή γλώσσα), που μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα, είναι το μόνο που χρειάζεται να κρασάρει κάθε καρτέλα στο Chrοme για OSX, ωστόσο, το κείμενο αυτό δεν έχει καμία επίπτωση σε συστήματα με Windows, Android, iOS ή Linux που χρησιμοποιούν τον browser της Google.

Αυτή η ευπάθεια του Chrome έχει ήδη αναφερθεί στο Chromium, γεγονός που σημαίνει ότι η Google έχει ήδη επίγνωση αυτού του ενοχλητικού ζητήματος και μάλλον προσπαθεί να το επιδιορθώσει. Εκεί θα βρείτε και την γραμματοσειρά για να την κάνετε αντιγραφή – επικόλληση, αν είστε από αυτούς που επιθυμούν να παίξουν δοκιμάζοντας το στον υπολογιστή σας ή βέβαια και στον υπολογιστή κάποιου άλλου.

Το θέμα φαίνεται να είναι μικρό, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά σοβαρό, δεδομένου ότι είναι δυνατόν να γράψει κάποιος στο Twitter το εν λόγω κείμενο σαν ερώτηση και να συντριβούν όλα τα Chrοme που τρέχουν σε Mac των οποίων το Twitter timeline θα φορτώσει αυτούς τους χαρακτήρες.

Το VentureBeat σημειώνει ότι η συντριβή του Chrοme δεν συμβαίνει κάθε φορά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, και καθώς ο Chrοme διαβάζει το κείμενο με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά οι χρήστες των Mac μπορεί να δουν 13 κενά ορθογώνια ( ▯▯▯▯▯ ▯▯▯ ▯▯▯▯▯ ) αντί της συντριβής.

Εάν είστε περίεργοι πόσο συχνά και γιατί Chrοme σας συντρίβεται, μπορείτε να πληκτρολογήσετε Chrome://crashes στο Chrοme σας και να πατήστε Enter για να δείτε τη λίστα των συντριβών σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS