ΑρχικήsecurityHackers χτυπάνε την εφαρμογή ψηφοφορίας της Eurovision

Hackers χτυπάνε την εφαρμογή ψηφοφορίας της Eurovision

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision φαίνεται να έχει στοχοποιηθεί από hackers που θέλουν να επηρεάσουν την ψηφοφορία για την τελική επιλογή τραγουδιού στον προκριματικό.melodifestivalen 2015 Eurovision

Ψήφοι άρχισαν χθες να πλημμυρίζουν την εφαρμογή Melodifestivalen μετά την παράσταση του Jon Henrik Fjällgren, αναγκάζοντας τους διοργανωτές του διαγωνισμού για μηδενίσουν τους ψήφους.

Ο επικεφαλής Mananger Christel Tholse Willers ονομάζεται το κύμα των ψήφων “ακραία υπερφόρτωση”.

“Ερευνούμε την επίθεση. Οι διακομιστές μας έχουν ρυθμιστεί για ένα πολύ βαρύ φορτίο, αλλά αυτό που μας χτύπησε ήταν ανώμαλο και ακραίο,” ανέφερε ο Willers.

Από τα 3,7 εκατομμύρια τηλεθεατές που παρακολούθησαν τα προκριματικά της Eurovision, περίπου μισό εκατομμύριο από αυτούς χρησιμοποίησαν την εφαρμογή, αυξάνοντας τις ψήφους σε σχέση με πέρυσι κατά περίπου 400%. Η τηλεφωνική (φωνητική) ψηφοφορία καθώς και με SMS εξακολουθούν να είναι οι προτιμώμενοι μέθοδοι 1,5 εκατομμυρίων τηλεθεατών.

Οι δοκιμές ασφαλείας από ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι η εφαρμογή Melodifestivalen ήταν ευάλωτη σε επιθέσεις.

Η εφαρμογή που κοστίζει £100.000 απαιτεί από τους χρήστες να συνδεθούν μέσω Facebook ή Google Plus, ή να εγγραφούν χρησιμοποιώντας τους αριθμούς των κινητών τους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS