ΑρχικήinetΜε Windows 10 laptop $150 θα ανταγωνιστεί τα Chromebook η Microsoft

Με Windows 10 laptop $150 θα ανταγωνιστεί τα Chromebook η Microsoft

Κατά μέτωπο επίθεση στην Google και τα Chromebook «χωρίς λειτουργικό» φέρεται να ετοιμάζει η Microsoft, κατά το DigiTimes.com.
Chromebook

Επίκειται, λένε οι φήμες, η ανακοίνωση φορητών υπολογιστών με Windows 10 σε τόσο χαμηλό επίπεδο τιμών που τα δικά της “netbook” 11,6” με λίγη RAM και λίγο χώρο θα καταστήσουν δεύτερη επιλογή τα Chromebook της Google.Οι πρώτες πληροφορίες που διαρρέουν αναφέρονται σε συσκευές με πληκτρολόγιο και οθόνη 11,6 ιντσών με ισχύ από Intel “Bay Trail-T” επεξεργαστές με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας της Intel που ενισχύουν ως τώρα τα σχετικά υψηλού κόστους transformer με Windows, Lenovo Thinkpad 10 (Intel Atom Z3795) ή τους νεότερους Intel Core M που υπάρχουν στα επίσης 2 σε 1 μηχανήματα, Asus Transformer T100.

Το λάπτοπ της Microsoft λέγεται ότι θα είναι εξαιρετικά οικονομική, εντούτοις λειτουργική, επιλογή διαθέσιμη σε τιμές από 150 έως 170 δολάρια (140 έως 165 ευρώ). Σημειώνεται πως, όταν η Google ανακοίνωσε τα πρώτα «λάπτοπ με τίποτα περισσότερα από έναν browser», οι τιμές τους ήταν μεν χαμηλότερες από αυτές του μέσου λάπτοπ, εντούτοις ξεπερνούσαν τα 300 δολάρια.

Τα Chromebook σήμερα έχουν οθόνη με διαγώνιο 11,6 ίντσες και επεξεργαστή Intel Celeron Dual Core ή nVidia Tegra K1, βασίζονται στο ChromeOS και στην αδιάλειπτη πρόσβαση στο Ίντερνετ, έχουν 2 ή 4GB RAM και έναν μικρό δίσκο SSD 16GB ή μεγαλύτερο. Οι τιμές τους στην ελληνική αγορά δεν ξεπερνούν τα 300 ευρώ, αν και διατίθενται μοντέλα σε υψηλότερες τιμές αφορούν όμως σε Chromebook 14 ή 15 ιντσών ή περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

Το οικονομικό laptop με Windows 10 λέγεται ότι θα αναπτυχθεί σε στενή συνεργασία με την Intel και το δίκτυό της στην εκπαίδευση, αφού αυτός είναι ένας από τους τομείς που θεωρείται ότι θα είχε ιδιαίτερη απήχηση.

  • Πρόσφατα έγινε γνωστό πως η Intel θα λανσάρει υπολογιστή σε μέγεθος USB stick το 2015 -μια ιδέα που χρηματοδοτήθηκε από τους χρήστες του Διαδικτύου και θα υλοποιήσει με τον δικό της τρόπο η Intel. Το Intel Compute Stick μοιάζει με ένα (μακρύτερο) USB stick που συνδέεται μέσω HDMI σε οποιαδήποτε τηλεόραση και τρέχει Windows 8.1 ή Linux βασισμένο σε Intel Atom.

In.gr Τεχνολογία

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS