ΑρχικήinetGalaxy S6 vs iPhone 6 τα αποτελέσματα που θα στεναχωρήσουν την Samsung

Galaxy S6 vs iPhone 6 τα αποτελέσματα που θα στεναχωρήσουν την Samsung

Το Galaxy S6 και το S6 Edge είναι οι τελευταίες συσκευές της Samsung που όπως φαίνεται έχει ξοδέψει πολύ χρόνο για την τελειοποίηση τους. Μετά το Galaxy S5, η κορεατική τεχνολογική εταιρεία έπρεπε να πάει πίσω στο σχεδιαστήριο για να επανεξετάσει εντελώς το μοντέλο της επόμενης γενιάς.

Αλλά ενώ στα χαρτιά το Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge έχουν ακαταμάχητες προδιαγραφές, ενδέχεται να μην είναι έτσι κατά την λειτουργία της συσκευής.

Οι συσκευές όπως ήδη γνωρίζετε φέρουν ένα ισχυρό επεξεργαστή octa-core Exynos 7420 (η AnTuTu δήλωσε ότι είναι το πιο ισχυρό τσιπ για κινητά το 1ο τρίμηνο του 2015) και μια προηγμένη οθόνη 5.1 ιντσών με ανάλυση QHD. Αλλά όλα αυτά τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά έρχονται βέβαια με μεγάλο κόστος.

Galaxy S6 Edge iPhone 6

 

Εταιρείες όπως η Hauwei έχει εκφράσει ανησυχίες στο παρελθόν για τις οθόνες QHD αναφέροντας ότι είναι εντελώς περιττές. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε ότι οθόνες στα 1080p είναι αρκετά καλές. Σε πολλές περιπτώσεις, έχει διαπιστωθεί ότι το ανθρώπινο μάτι δυσκολεύεται να διακρίνει τι εμφανίζεται πάνω στα 300ppi.

Έτσι, αν και ακούγεται σαν εξαιρετικό χαρακτηριστικό στα χαρτιά, μια οθόνη QHD θα μπορούσε να αποδειχθεί άχρηστη ουσιαστικά.

Το AppleInsider δοκίμασε το Galaxy S6 σε σύγκριση με το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus. Διαπίστωσε ότι οι νέες συσκευές της Samsung παραπαίουν σε ένα σημαντικό χαρακτηριστικό: την απόδοση της GPU.

Τα τελευταία τηλέφωνα της Apple τρέχουν με έναν επεξεργαστή διπλού πυρήνα με 1GB RAM και έχουν συχνά θεωρηθεί λίγα για “προχωρημένες” ή high end συσκευές.

Αλλά, όπως μπορείτε να δείτε από την εξέταση των αποτελεσμάτων που επισυνάπτονται πιο κάτω, οι αληθινές προδιαγραφές με τις προδιαγραφές που γράφονται στο χαρτί είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό.

Το Samsung Galaxy S6 που φέρει τον επεξεργαστή octa-core Exynos, 3GB RAM και γρήγορη μνήμη UFS 2.0 flash, δεδομένου ότι πρέπει να υποστηρίξει μια πολύ απαιτητική οθόνη QHD, στην απόδοση γραφικών τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά.

Ακόμη και με 720p και 1080p οθόνες, αντίστοιχα, το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus καταφέρνουν να ξεπεράσουν τη νέα συσκευή της Samsung.

Το συμπέρασμα των δοκιμών αυτών είναι ότι το GPU του Galaxy S6 δεν αποδίδει σε απαιτητικές εφαρμογές και παιχνίδια σε σύγκριση με το iPhone 6 και 6 Plus. Βέβαια δεν μπορούμε να πούμε ότι το Galaxy S6 δεν αποδίδει, αλλά φαίνεται ότι η πλοήγηση με ένα iPhone 6 είναι καλύτερη.

Δείτε το test

Galaxy S6 vs iPhone 6 GPU

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS