ΑρχικήinetAntivirus Live CD 12 δωρεάν εργαλείο Linux για συστήματα Windows

Antivirus Live CD 12 δωρεάν εργαλείο Linux για συστήματα Windows

To Antivirus Live CD είναι μια διανομή Linux που βασίζεται στο 4MLinux και περιλαμβάνει το σαρωτή ClamAV. Έχει δημιουργηθεί για τους διαχειριστές συστημάτων που χρειάζονται ένα ελαφρύ live CD με ένα σαρωτή προστασίας από ιούς. Η νέα έκδοση μόλις κυκλοφόρησε και είναι διαθέσιμη για λήψη.Antivirus Live CD

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η κύρια λειτουργία αυτού του εργαλείου είναι η αναζήτηση ιών στο σύστημα σας. Οι ενημερώσεις για τους νέους ιούς που έχουν εμφανιστεί μπορούν να κατέβουν από το διαδίκτυο, πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία της σάρωσης.

Ορισμένοι χρήστες μπορεί να αναρωτηθούν τι χρησιμεύει το Antivirus Live CD στην πλατφόρμα του Linux, αλλά η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι απλή. Δεν είναι σχεδιασμένο για χρήστες του Linux, αν και είναι απολύτως συμβατό με τις κατατμήσεις του Linux, εάν είναι απαραίτητο.

Το εργαλείο είναι φτιαγμένο για να ανιχνεύει ιούς σε άλλα λειτουργικά συστήματα, όπως τα Windows, για παράδειγμα.

Είναι πολύ φιλικό προς τον χρήστη, καθώς πληκτρολογώντας την εντολή “antivir” θα σας παρουσιάσει με τρεις απλές επιλογές, για σάρωση του υπολογιστή, λήψη ενημερώσεων του anti-virus, ή ενημέρωση του λογισμικού ClamAV. Μπορείτε επίσης να το τρέξετε με Midnight Commander, προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση σε ορισμένες βασικές λειτουργίες, όπως την αντιγραφή, τη μετακίνηση ή τη διαγραφή.

“Το Αntivirus Live CD είναι βασιμένο στο 4MLinux και περιέχει το σαρωτή ClamAV. Είναι σχεδιασμένο για χρήστες που χρειάζονται ένα ελαφρύ live CD, το οποίο θα τους βοηθήσει να προστατεύσουν τους υπολογιστές τους από ιούς. Υποστηρίζονται τόσο οι συνδέσεις Ethernet (συμπεριλαμβανομένων των Ασύρματων σύνδέσεων Wi-Fi) όσο και οι dial-up (συμπεριλαμβανομένων των γρήγορων USB modems) για να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις της βάσης δεδομένων.”

“Όλες οι κατατμήσεις προσαρτώνται αυτόματα κατά την εκκίνηση, έτσι το ClamAV μπορεί να σαρώσει όλα τα υποστηριζόμενα συστήματα αρχείων που είναι: btrfs, ext2, ext3, ext4, FAT, HFS, HFS+, jfs, Minix, NTFS, ReiserFS, και XFS. Το Antivirus Live CD είναι πλήρως συμβατό με το UNetbootin, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσετε ένα εύκολο στη χρήση Antivirus Live USB. Η τελευταία έκδοση 11.0-0.98.5 βασίζεται στο 4MLinux 11.0 και περιέχει το ClamAV 0.98.5 “, αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα.

Κατεβάστε το Antivirus Live CD 12.0-0.98.6 από εδώ. Το εργαλείο δεν θα αντικαταστήσει τα αρχεία που έχουν χαθεί λόγω του ιού, αλλά θα απολυμαίνει το σύστημα σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS