ΑρχικήUpdatesΤο Ubuntu Touch έρχεται με προεγκατεστημένο firewall

Το Ubuntu Touch έρχεται με προεγκατεστημένο firewall

Το Ubuntu Touch, είναι το λειτουργικό σύστημα Ubuntu για τηλέφωνα. Το λειτουργικό κυκλοφορεί ήδη στα τηλέφωνα Bq, για να μην αναφέρουμε και τις συσκευές Nexus 4 που μπορούν το “φορέσουν.” Γνωρίζετε όμως ότι το νέο λειτουργικό έρχεται με ένα ολοκληρωμένο firewall από προεπιλογή;

Ένα firewall εγκατεστημένο από προεπιλογή δεν είναι κάτι που μπορείτε να βρείτε συνήθως σε λειτουργικά συστήματα κινητών. Σίγουρα μπορείτε να εγκαταστήσετε firewalls σε άλλα λειτουργικά συστήματα, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Μερικοί από τους χρήστες του Ubuntu μπορεί να θυμούνται ένα τείχος προστασίας που ονομάζεται UFW, που σημαίνει Uncomplicated Firewall, ή στα Ελληνικά σε ελεύθερη μετάφραση “Εύκολο Τοίχος προστασίας.”Firewall Ubuntu Touch

Όπως αποδεικνύεται, το UFW είναι εγκατεστημένο από προεπιλογή στο λειτουργικό Ubuntu Touch, αλλά θα πρέπει να ενεργοποιηθεί από τον τελικό χρήστη.

Βέβαια αν δεν είστε έμπειρος χρήστης, καλό θα είναι να μην μπλέξετε με το UFW. Είναι μια εφαρμογή που απευθύνεται σε έμπειρους χρήστες καθώς θα πρέπει να ρυθμιστούν οι πολιτικές του firewall. Φυσικά αν θέλετε να το δοκιμάσετε, η ενεργοποίηση είναι εύκολη. Συνδεθείτε μέσω ADB και τρέξτε την ακόλουθη εντολή:

sudo ufw enable

“Το  firewall προεπιλογής του Ubuntu είναι το UFW. Αναπτύχθηκε για να διευκολύνει τη διαμόρφωση (ρύθμιση) του iptables firewall. Το UFW είναι φιλικό προς το χρήστηκαι παρέχει τρόπους για να δημιουργήσετε ένα host-based firewall σε IPv4 ή IPv6. Από προεπιλογή το UFW είναι απενεργοποιημένο,” αναφέρει το επίσημο wiki της εφαρμογής.

Υπάρχουν πάρα πολλές εντολές για να παίξετε, αρκεί να γνωρίζετε τι κάνετε.

Μποτρείτε να διαβάσετε περισσότερα για το λειτουργικό κινητών της Ubuntu και τις λειτουργίες του, από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS