ΑρχικήinetNASA: Θα βρούμε εξωγήινη ζωή μέσα σε 10 χρόνια

NASA: Θα βρούμε εξωγήινη ζωή μέσα σε 10 χρόνια

Την Τρίτη, που μας πέρασε συγκεντρώθηκαν επιστήμονες και εμπειρογνώμονες στα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσιγκτον DC, για να συζητήσουν τις πρόσφατες μελέτες σχετικά με την κατανομή του νερού και της οργανικής ύλης στο Ηλιακό μας Σύστημα.

Οι συνομιλίες συμπεριλάμβαναν το πώς ο Ήλιος επηρεάζει την κατοικησιμότητα των ουρανίων σωμάτων που βρίσκονται σε τροχιά, καθώς και τις προσπάθειες ανεύρεσης εξωγήινης ζωής, είτε στους γειτονικούς πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος ή σε άλλα μακρινά αστέρια.nasa

Η συζήτηση, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Webb, και προβλήθηκε από την τηλεόραση της NASA. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να την παρακολουθήσετε, μπορείτε να τη δείτε από παρακάτω βίντεο.

Κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Ουάσιγκτον DC, ο επικεφαλής επιστήμονας της NASA Ellen Stofan ανέφερε ότι, “με τις επιστημονικές και τεχνολογικές προόδους που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, θα μπορούσαμε να βρούμε οριστικές αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινης ζωής στα επόμενα 10 χρόνια.”

“Νομίζω ότι θα έχουμε ισχυρές ενδείξεις ζωής πέρα ​​από τη Γη μέσα σε μια δεκαετία, και νομίζω ότι θα έχουμε οριστικές αποδείξεις μέσα σε 20 με 30 χρόνια,” υποστήριξε ο Ellen.

“Ξέρουμε πού να κοιτάξουμε. Ξέρουμε πώς να κοιτάξουμε. Στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε την τεχνολογία, και είμαστε σε μια πορεία για την εφαρμογή της. Έτσι νομίζω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο”, εξήγησε ο επιστήμονας.

Ο Ellen Stofan ανέφερε ότι το να βρούμε εξωγήινες μορφές ζωής δεν σημαίνει ότι θα πιούμε τσάι και τρώει μαζί τους. Δεν είναι αυτό το είδος της εξωγήινης ζωής που ελπίζει να ανακαλύψει η NASA.

Αυτό που περιμένει η NASA να ανακαλύψει μέσα ή έξω από το ηλιακό μας σύστημα στα χρόνια που έρχονται είναι εξωγήινοι μικροοργανισμοί όπως παραδείγματος χάρη τα μικρόβια.

Η Γη, είναι το μόνο ουράνιο σώμα που ξέρουμε ότι μπορεί να στηρίζει τη ζωή, και έχει μια αναλογία επιφάνειας γης-νερού από 29% έως 71%. Όμως σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν είναι ο μόνος υδάτινος κόσμος στο Ηλιακό μας Σύστημα.

Στα δύο φεγγάρια του Δία, Ευρώπη και Γανυμήδης, υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι κρύβουν υπόγειους ωκεανούς.

Ένα φεγγάρι του Δία επίσης, είναι γνωστό ότι έχει ένα στρώμα πάγου 200 χιλιόμετρων σε πάχος. Μερικοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι κάτω από τον πάγο μπορεί να κρύβεται ένας ωκεανός.

Ωκεανούς κάτω από την επιφάνεια τους φαίνεται να κρύβουν επίσης ο Τιτάνας και ο Εγκέλαδος, φεγγάρια του Κρόνου, καθώς και το φεγγάρι του Ποσειδώνα, Τρίτωνας.

Τι γίνεται όμως με τη ζωή έξω από το ηλιακό μας σύστημα;

Το 2017, η NASA θα ξεκινήσει την αποστολή του TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite), που στόχος του είναι να εντοπίσει πλανήτες σαν τη Γη στα αστέρια γύρω από το ηλιακό μας σύστημα.

Δείτε το βίντεο

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS