ΑρχικήsecurityWebsense 2015 Threat Report Ασφάλεια στο διαδίκτυο;

Websense 2015 Threat Report Ασφάλεια στο διαδίκτυο;

Η Websense Security Labs δημοσίευσε μια έρευνα για την ασφάλεια που πραγματοποίησε το 2015. Σύμφωνα με την έκθεση Websense 2015 Threat Report ο όγκος των απειλών malware έχει μειωθεί, παρά την αύξηση των παραβιάσεων.Websense 2015 Threat Report

Όμως τα κακά νέα έρχονται παρακάτω. Η Websense Security Labs αναφέρει ότι κατέγραψε 3,96 δισεκατομμύρια online απειλές ασφάλειας το 2014, που είναι κατά 5,1% λιγότερες από τις απειλές του 2013. Παρ ‘όλα αυτά, ο αριθμός των παραβιάσεων υψηλού προφίλ έχει αυξηθεί.

Οι hackers φαίνεται να έχουν αλλάξει τακτική και από τις μαζικές-κραυγαλέες παραβιάσεις των περασμένων χρόνων προτιμούν τις πιο “ήσυχες, στοχευμένες και μοναδικές επιθέσεις” οι οποίες σύμφωνα με τη Websense είναι πολύ πιο αποτελεσματικές.

Η Websense 2015 Threat Report δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, 8 Απριλίου και αναφέρει ότι οι συγγραφείς κακόβουλου λογισμικού συνεχίζουν την επαναχρησιμοποίηση ίδιων τεχνικών παράδοσης και υποδομών.

Το 99,3% του κακόβουλου λογισμικού χρησιμοποιεί υποδομές διοίκησης και έλεγχου που έχουν χρησιμοποιηθεί και από άλλους κακόβουλους developers.

Περίπου ένας στους τρεις (to 30%) των τελικών χρηστών, κάνουν κλικ σε κακόβουλα URL που έρχονται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμη κι αν έχουν προειδοποιηθεί για τον κίνδυνο.

“Οι τελικοί χρήστες φαίνεται να γίνονται ολοένα και πιο αναίσθητοι στις προειδοποιήσεις, δεν αισθάνονται υπεύθυνοι και εξακολουθούν να στερούνται εκπαίδευση από τις επιχειρήσεων που εργάζονται”, σύμφωνα με τη Websense.

Οι hackers, εν τω μεταξύ σύμφωνα με την εταιρεία αποκτούν ικανότητες μέσω της υιοθέτησης εργαλείων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και όχι επειδή έχουν γνώσεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε ανήσυχος 13χρονος, μπορεί να κατεβάσει την ιστοσελίδα σας.

Τα script kiddies σύμφωνα με την εταιρεία μπορούν πια να εκτελούν επιτυχείς επιθέσεις χάρη στα exploit kits που ενοικιάζονται, τα Malware-as-a-Service και άλλες κακόβουλες υπηρεσίες που μπορούν να αγοράσουν ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Το 2014, το 81% του συνόλου των e-mail που είχαν σαρωθεί από την Websense είχε χαρακτηριστεί ως κακόβουλο. Η Websense Security Labs εντόπισε τις τελευταίες 30 ημέρες του 2014 και μόνο, περισσότερα από 3 εκατομμύρια κακόβουλα αρχεία επισυναπτόμενα σε e-mails.

Η έκθεση Websense 2015 Threat Report είναι διαθέσιμη από εδώ, αλλά απαιτείται εγγραφή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS