ΑρχικήinetΗ Nokia αγοράζει την Alcatel-Lucent

Η Nokia αγοράζει την Alcatel-Lucent

H Nokia αγοράζει τη γαλλική εταιρεία Alcatel-Lucent σύμφωνα με μια επίσημη ανακοίνωση που πραγματοποίησε η φινλανδική τεχνολογική εταιρεία.nokia Alcatel-Lucent

Αν και μέχρι χθες η Nokia ισχυριζόταν ότι η έκβαση των συνομιλιών-διαπραγματεύσεων δεν είχαν προχωρήσει, σήμερα δημοσίευσε ότι απέκτησε τη γαλλική κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Alcatel-Lucent για πάνω από 16.6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016. Η εξαγορά θα βοηθήσει τη Nokia να γίνει βασικός προμηθευτής εξοπλισμού με περαιτέρω δικτύωση. Έτσι η φινλανδική εταιρεία θα συνεχίσει να ανταγωνίζεται στην αγορά την Ericsson.

Η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού αναμένεται να αρχίσει να χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα της Nokia, αλλά θα διατηρήσει και το όνομα Bell Labs της Αlcatel-Lucent για σκοπούς R&D (Research and Development).

«Με περισσότερους από 40.000 εργαζομένους στην Έρευνα και στην Ανάπτυξη (R&D) και με χρηματοδότηση 4,7 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2014, η συνδυασμένη εταιρεία θα είναι σε θέση να επιταχύνει την ανάπτυξη των μελλοντικών τεχνολογιών, όπως 5G, IP, λογισμικού δικτύωσης, cloud, analytics, καθώς και αισθητήρες απεικόνισης”, αναφέρει η Nokia στην επίσημη δήλωσή της.

Η Nokia αναφέρει επίσης ότι βρίσκεται σε διαδικασία αναθεώρησης της εφαρμογής HERE maps, και ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης της. Η αναθεώρηση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, και σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό μπορεί να οδηγήσει ή να μην οδηγήσει σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS