ΑρχικήinetΤο πρώτο διαστημικό donut - βίντεο

Το πρώτο διαστημικό donut – βίντεο

Στις 9 Απριλίου, ένα θαρραλέο donut πήγε εκεί όπου κανένα άλλο donut δεν έχει πάει ποτέ πριν: στο διάστημα. Η περιπέτεια του μαγνητοσκοπήθηκε και το βίντεο είναι διαθέσιμο στο τέλος του άρθρου αυτού.

Donut in space

Το διάσημο donut ξεκίνησε το ταξίδι του από μια προσεκτικά επιλεγμένη τοποθεσία στην πόλη της Askim στη Νορβηγία, από τους Σουηδούς Alexander και Benjamin Jonsson που είναι αδέλφια.

Τα δύο αδέλφια προτίμησαν να ταξιδέψουν και να απογειώσουν το ντόνατ τους στη Νορβηγία και όχι στην πατρίδα τους  στην Σουηδία για να αποφύγουν να πληρώσουν χρήματα για να βγάλουν άδεια πετάγματος (!!!).

Η ταξιδιάρα ζύμη έφτασε σε υψόμετρο 20 μιλίων (32 χιλιομέτρων) από ένα μετεωρολογικό μπαλόνι και προσγειώθηκε επιτυχώς στη λίμνη Βάτερν στην Σουηδία..

Πάντως η κατάσταση του τυχερού ντόνατ, αφού χάρηκε μία ονειρική πτήση στο διάστημα και μία κολυμβητική εμπειρία στην λίμνη έμοιαζε περισσότερο σαν ένα λασπωμένο στρογγυλό πράγμα παρά σαν ντόνατ. Χάος! Ως εκ τούτου, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι οι αδελφοί δεν θα το φάνε..

Βεβαίως, η NASA ως ειδική του αχανές διαστήματος, υποστηρίζει ότι το διάστημα ξεκινά από τα  62 μίλια (100 χιλιόμετρα) πάνω από την επιφάνεια της Γης. Έτσι, δυστηχώς, ο λουκουμάς με την τρύπα στη μέση, δεν άγγιξε πραγματικά το διάστημα.

Από την άλλη μεριά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το είδος της ζαχαροπλαστικής ήταν το πρώτο που ανέβηκε  πάνω από τα υψηλότερα σύννεφα, και γι ‘αυτό για ευφημισμό θα του δώσουμε το τίτλο σαν το πρώτο ντόνατ στο διάστημα.

Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, στο συρτάρι μου έχω ακόμα ένα ZX Spectrum+ της Sinclair,  που δουλεύει κανονικά. Λέτε να το κάνω το πρώτο lost in space spectrum;

Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS