ΑρχικήinetGoogle Chrome: Τέρμα στην υποστήριξη των Windows XP τέλος του 2015

Google Chrome: Τέρμα στην υποστήριξη των Windows XP τέλος του 2015

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι επεκτείνει την υποστήριξη του Chrome για τα Windows XP μέχρι “το τέλος του 2015.” Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα διαθέτει ενημερώσεις και patches ασφαλείας του Chrome στους χρήστες των Windοws XP, για τουλάχιστον οκτώ μήνες ακόμα.Windows XP

Τον Οκτώβριο του 2013, η Google είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά ότι θα σταματήσει να παρέχει υποστήριξη στον Chrome για τα Windows XP από τον Απρίλιο του 2015. Όπως φαίνεται η εταιρεία αποφάσισε την επέκταση της υποστήριξης μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015.

Η Microsoft είναι γνωστό ότι δεν υποστηρίζει πια τα Windοws XP από τις 14 Απριλίου 2009, και στη συνέχεια σταμάτησε την εκτεταμένη υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος στις 8 Απριλίου του 2014.

Η Google αναφέρει:

Δεν είναι απλά μια τυπική διαδικασία: οι υπολογιστές με Windows XP δεν έχουν λάβει ενημερώσεις ασφάλειας για πάνω από ένα χρόνο και αντιμετωπίζουν κρίσιμα θέματα ασφαλείας. Σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, οι υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα XP κινδυνεύουν εγγενώς να μολυνθούν από κακόβουλο λογισμικό και ιούς, γεγονός που καθιστά όλο και πιο δύσκολο για το Chrome να παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον περιήγησης. Γι ‘αυτό ενθαρρύνουμε όλους όσους το χρησιμοποιούν να αναβαθμίσουν σε ένα υποστηριζόμενο, ασφαλές λειτουργικό σύστημα.

Τον περασμένο μήνα, τα Windows XP υπήρχαν σε πάνω από το 16% των υπολογιστών στον κόσμο, σύμφωνα με την Net Applications.

Οι χρήστες των Windows XP δεν μπορούν να αναβαθμίσουν σε νεότερες εκδόσεις τον browser της Microsoft και ο IE8 είναι η τελευταία έκδοση που μπορούν να εγκαταστήσουν. Ο IE9 είναι διαθέσιμος μόνο για τα Windows Vista και τα Windows 7, ενώ οι IE10 και IE11 είναι μόνο για τα Windows 7 και τα Windows 8.

Πολλοί χρήστες των XP έτσι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν browsers τρίτων όπως τον Chrome. Δυστυχώς, η Google μα την ανακοίνωση της, τους έκλεισε την πόρτα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS