ΑρχικήUpdatesΗ ενημέρωση του Android Wear που προσπερνάει το Apple Watch

Η ενημέρωση του Android Wear που προσπερνάει το Apple Watch

Η Google μόλις κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για SmartWatch, το Android Wear. Η ενημέρωση ήρθε λίγες μόλις ημέρες πριν ξεκινήσει η Apple την αποστολή του πολυαναμενόμενου Apple Watch. Τυχαίο;

Η ενημερωμένη έκδοση φέρνει νέα χαρακτηριστικά, όπως τις ενέργειες hands-free, always-on εφαρμογές, υποστήριξη WiFi (!) και ένα διαχειριστή emoji. Οι νέες προσθήκες θα βοηθήσουν τις συσκευές Android Wear, όπως το LG Watch Urbane και το Moto 360 να ανταγωνιστούν το Apple Watch.Android Wear

Για παράδειγμα, η υποστήριξη WiFi επιτρέπει στους χρήστες να αφήσουν το τηλέφωνό τους στο σπίτι όταν πηγαίνουν κάπου, και θα εξακολουθούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις, να στέλνουν μηνύματα με τη χρήση εφαρμογών του Android Wear smartwatch – εφ ‘όσον είναι συνδεδεμένοι σε WiFi.

Σε αντίθεση με το Apple Watch, το οποίο μπορεί να συνδεθεί μόνο με ένα iPhone μέσω Wi-Fi, αν και οι δύο συσκευές βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο, οι συσκευές με Andrοid Wear θα είναι σε θέση να εργαστούν από κοινού, ακόμη και αν βρίσκονται σε διαφορετικά δίκτυα.

Εν τω μεταξύ, το νέο χαρακτηριστικό του Android Wear, hands-free καθιστά ευκολότερη την περιήγηση, επιτρέποντας στους χρήστες με ένα ελαφρό τίναγμα του καρπού τους προς τα έξω να προχωρήσουν στην “επόμενη καρτέλα” του stream, ή προς τα μέσα για να πάνε στη “προηγούμενη καρτέλα”.

Όπως το “digital crown” του Apple Watch, αυτό το χαρακτηριστικό έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της κύλισης των πληροφοριών σε μια μικροσκοπική οθόνη, όπου τα δάχτυλα είναι συχνά πολύ αδέξια.

Το χαρακτηριστικό των always-on εφαρμογών βοηθάει τον χρήστης να κάνει ορισμένες εφαρμογές – όπως οι χάρτες ή οι λίστες αγορών – να παραμένουν ορατές στην οθόνη του SmartWatch σε μια κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης.alwayson_500

Σε μια κατευθείαν επίθεση στο Apple Watch, το οποία απαιτεί από το χρήστη να μετακινήσει τον καρπό του για να δει την ώρα, η Google δήλωσε ότι τα Android Wear watches δεν απαιτούν “tapping, στρίψιμο ή κάποια κίνηση” για να δείτε τι ώρα είναι.

Τέλος, η ενημέρωση του Android επιτρέπει στους χρήστες να απαντήσουν γρήγορα σε ένα μήνυμα φίλου, ζωγραφίζοντας ένα emoji στην οθόνη του ρολογιού. Η Google θα αναγνωρίσει το emoji που ταιριάζει και θα το στείλει.quick2_emoji_reply_blog

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα χρειάζεται πλέον να καταφεύγουν σε φωνητικές εντολές, κάτι το οποίο μπορεί να είναι ακατάλληλο σε δημόσιους χώρους ή συναντήσεις.

Το LG Watch Urbane θα είναι το πρώτο ρολόι για να πάρει την ενημέρωση του Android Wear, αλλά μια over-the-air ενημέρωση θα κυκλοφορήσει για όλα τα άλλα Android Wear πολύ σύντομα, σύμφωνα με την Google.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS