ΑρχικήinetMicrosoft Edge: θα τρέχει plug-ins του Chrome και του Firefox

Microsoft Edge: θα τρέχει plug-ins του Chrome και του Firefox

Microsoft Edge: Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι χρήστες του Internet Explorer ήταν περιορισμένη λειτουργικότητα του, και ότι παρά τη διαθεσιμότητα plug-ins, ο browser της Microsoft ήταν πολλά χρόνια πίσω από τους αντιπάλους του, όπως τον Google Chrome και τον Firefox της Mozilla. Microsoft Edge
Και οι δύο browsers διαθέτουν χιλιάδες επεκτάσεις έτοιμες να προσθέσουν νέα χαρακτηριστικά που αναπτύχθηκαν από τρίτους στις εφαρμογές περιήγησης.

Με τα Windows 10, η Microsoft φαίνεται να επανεξετάζει τη στρατηγική αυτή, και έτσι όπως όλα δείχνουν θα υποστηρίζει επεκτάσεις τρίτων στο νέο πρόγραμμα περιήγησης που θα έρθει με το επίσης νέο της λειτουργικό σύστημα.

Ο Microsoft Edge όπως αναφέραμε και χθες αμέσως μετά την ανακοίνωση του από την εταιρεία, θα είναι ο νέος browser και θα συνεργάζεται με επεκτάσεις του Google Chrome και του Mozilla Firefox. Η συνεργασία αυτή θα είναι εφικτή μόνο αν οι προγραμματιστές προσαρμόσουν ελαφρώς τον κώδικα των επεκτάσεων τους, σύμφωνα με την Microsoft.

Ουσιαστικά, με αυτή την αλλαγή, η Microsoft δίνει τη δυνατότητα σε κάθε προγραμματιστή επεκτάσεων να δημιουργήσει plug-ins που θα λειτουργούν στον Chrome, τον Firefox, και τον Edge, με πολύ μικρά tweaks.

Η Microsoft δεν έχει έδωσε παραπάνω πληροφορίες για τα tweaks που θα πρέπει να εφαρμόζουν οι προγραμματιστές, αλλά ο Joe Belfiore εξήγησε θα είναι πολύ απλά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης BUILD 2015 την Τετάρτη, ο Belfiore παρουσίασε ένα plug-in για το reddit του Google Chrome που αναπτύχθηκε με HTML και JavaScript να εκτελείται στον Microsoft Edge. Ο Joe Belfiore εξήγησε ότι χρειάστηκαν μόνο μερικά δευτερεύοντα τςεακσ για να λειτουργήσει.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS